ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανέωση θητείας των μελών του Δ.Σ. του ΣΕΒ ΒΙΑΝ

Ανανέωση θητείας των μελών του Δ.Σ. του ΣΕΒ ΒΙΑΝ

Τη θητεία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια, υπό την προεδρία του Ιωάννη Πανιάρα, ανανέωσε η γενική συνέλευση του συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, εξελέγησαν νέα μέλη οι κ. Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Νίκος Εμμανουηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Hellas, και ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, γενικός διευθυντής εταιρικής διακυβέρνησης και αειφόρου ανάπτυξης της Mytilineos.

Οι προτεραιότητες και δράσεις του συμβουλίου για την τρέχουσα περίοδο, ώστε η επόμενη μέρα των επιχειρήσεων και της χώρας να συνδυάσει την ταχεία ανάκαμψη με τις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της  συνέλευσης. Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες δράσης του ΒΙΑΝ είναι η προώθηση της κυκλικής οικονομίας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία της βιοποικιλότητας, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως ορίζεται από τους στόχους SDG 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

Προϋπόθεση για την επίτευξη των παραπάνω, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συμβουλίου, αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ενώ κριτήριο επιτυχίας θα είναι η ουσιαστική και γρήγορη εφαρμογή του στην πράξη. «Η επιτυχής μέχρι τώρα αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας ανέδειξε την ικανότητά μας ως κοινωνίας να δρούμε συνεργατικά και να καινοτομούμε ταχύτατα όταν βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Ας αξιοποιήσουμε τη συνεργασία και την καινοτομία τώρα, στην ανάγκη ταχείας ανάκαμψης από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Πανιάρας.