ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη η σύμβαση χορήγησης δανείου 160 εκατ. από EBRD σε ΔΕΗ

06s6dei1

Δανειακή σύμβαση ύψους 160 εκατ. ευρώ υπέγραψε η ΔΕΗ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), διάρκειας 2 ετών, χωρίς εξασφαλίσεις για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, «οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι λόγω της COVID-19 μας ώθησαν να προσαρμόσουμε το μοντέλο λειτουργίας μας στη νέα πραγματικότητα και να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας, διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Σε επίπεδο ρευστότητας, η αρχική υστέρηση που σημειώθηκε τον Μάρτιο με την έναρξη της πανδημίας άρχισε στη συνέχεια να σημειώνει σταδιακή διόρθωση, ως αποτέλεσμα και της άμεσης ανταπόκρισής μας στην υιοθέτηση νέων μορφών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πελατών μας, με αποτέλεσμα να επανέλθει σε προ COVID επίπεδα ήδη από τον Μάιο».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο Αντρέα Μοράρου τόνισε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την υποστήριξή μας στη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας.

Η ΔΕΗ και ο ελληνικός ενεργειακός τομέας, γενικότερα, έχουν ξεκινήσει έναν αξιοσημείωτο στρατηγικό αναπροσανατολισμό, μακριά από τον άνθρακα και προς την κατεύθυνση ενός πιο πράσινου και βιώσιμου μοντέλου. Πρόκειται για μία από τις πιο φιλόδοξες ενεργειακές μεταβάσεις μιας ευρωπαϊκής χώρας και η ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών.

Αυτό το δάνειο αποτελεί μέρος της δέσμευσης της EBRD για την υποστήριξη των παρόχων έργων υποδομών ζωτικής σημασίας ώστε να αντιμετωπίσουν τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας, διατηρώντας και επιταχύνοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».