ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λύσεις για ευκολότερη ενίσχυση επιχειρήσεων

Δύο ομάδες εργασίας στις οποίες θα συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα και θα έχουν ως αντικείμενο την αναζήτηση λύσεων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, ανακοίνωσε χθες ο κ. Κ. Χατζηδάκης.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χ. Ράιχενμπαχ, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα, επισήμαναν ότι παραμένει οξύ το πρόβλημα της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.

Η μία ομάδα εργασίας θα ασχοληθεί με την εξέταση των διαφόρων δυνατοτήτων χρηματοδότησης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου με βάση τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας συνολικότερα.

Η δεύτερη ομάδα εργασίας θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση τυχόν φραγμών που μπορεί να τεθούν από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ενισχύσεις επιχειρήσεων, θα προσπαθήσει, με άλλα λόγια, να δημιουργήσει το πλαίσιο εκείνο έτσι ώστε να μη θεωρηθούν οι ενισχύσεις αυτές κρατικές σε βαθμό τέτοιο που θα προσκρούουν στην κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού.