ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

O ΔΗΚΤΗΣ

Αλαζονεία των πολιτικών, περιφρόνηση του πολίτη…

Πολυκατοικία θέλουν να χτίσουν στο προαύλιο του παλιού σχολείου επί της οδού Καλλιδρομίου 69 στα Εξάρχεια, και το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Αττικής του υπουργείου Πολιτισμού έχει ήδη εγκρίνει τη σχετική μελέτη! Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η οικοδόμηση του προαυλίου θα αλλοιώσει πλήρως ένα από τα λίγα οικοδομικά τετράγωνα των Εξαρχείων που έχει μείνει ανέπαφο από το… μοντέλο οικιστικής ανάπτυξης των Αθηνών. Πρόκειται για το προαύλιο κτιρίου που χτίστηκε το 1880 και λειτούργησε ως σχολείο μέχρι και το 1981 (ήταν το 36ο και 43ο Δημοτικό Σχολείο της Δεύτερης Περιφέρειας Αθηνών). Σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς επισημαίνουν ότι «η έγκριση για δόμηση στον προαύλειο χώρο του σχολείου θα «θάψει» το υπάρχον κτίριο και θα αλλοιώσει τον αρχιτεκτονικό και ιστορικό του χαρακτήρα». Για να δούμε πόσο ευαίσθητοι είναι στο υπουργείο Πολιτισμού του κ. Βαγγ. Βενιζέλου… Μου αρέσει που λένε ότι μπορεί με τον Μάνο να είναι αντίθετοι στα οικονομικά, αλλά συναντώνται, λέει, στις περιβαλλοντικές ευαιασθησίες! Κουραφέξαλα από αλαζόνες πολιτικούς, οι οποίοι περιφρονούν και κοροϊδεύουν τον πολίτη.

Ρολά Δημοσίου και ΟΠΑΠ

Ακόμα περιμένουν τις δωρεάν μετοχές που δικαιούνται οι μικρομέτοχοι του ΟΠΑΠ ως ανταπόδοση για τη διακράτηση για 12 μήνες των μετοχών που είχαν αποκτήσει. Αν και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο ΟΠΑΠ έχει δηλώσει από τον Ιανουάριο της λεπτομέρειες για τη διανομή των δωρεάν μετοχών, αυτές αναμένονται και μάλλον θα αναμένονται για αρκετές εβδομάδες ακόμα. Για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση, πάντως, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το Δημόσιο. Οπως μαθαίνω, η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το μόνο που απομένει είναι η αποδέσμευση των εν λόγω μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο. Το οποίο όμως, προφανώς έχει κατεβάσει τα ρολά, εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου. «Εκσυγχρονισμός», δηλαδή!

«Βερνίκος»: άλλα λόγια…

Εναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο βρήκε η διοίκηση της «Βερνίκος Κόττερα» να διαψεύσει το δημοσίευμα της «K» του Σαββάτου για την έμμεση μετατροπή της εταιρείας σε… εκκοκιστήριο και τη μεταβίβαση της σημερινής δραστηριότητάς της σε προσωπικές εταιρείες του μεγαλομετόχου της κ. Γ. Βερνίκου. Αφού χαρακτηρίζει επιεικώς ανυπόστατο το δημοσίευμα, επιβεβαιώνει επί της ουσίας κάθε σημείο του δημοσιεύματος και μόνο για την όχι και τόσο ελπιδοφόρα οικονομική κατάσταση των «Ελληνικών Εκκοκκιστηρίων» (την οποία έχει εντοπίσει ως ευκαιρία… υψηλής και άμεσης κερδοφορίας) δεν αναφέρει λέξη! Είναι ένας τρόπος κι αυτός να θολώνεις τα πράγματα, μόνο που η τακτική αυτή είναι στα πολιτικά μπαλκόνια, όχι στις επιχειρήσεις. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι στις αρχές του Ιανουαρίου η «Βερνίκος Κόττερα» ενημέρωσε τους μετόχους της ότι εντόπισε ευκαιρίες άμεσης και υψηλής κερδοφορίας στον τομέα των εκκοκκιστηρίων βάμβακος!! Κι επειδή δεν έχει τη ρευστότητα να αποκτήσει ποσοστό των «Ελληνικών Εκκοκκιστηρίων» (η οποία και αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται), πουλάει τη σημερινή της δραστηριότητα (ενοικίαση και εμπορία σκαφών αναψυχής) στον ίδιο τον βασικό μέτοχο κ. Γεώργιο Βερνίκο. Πολύ έξυπνο, κύριέ μου, πολύ έξυπνο…