ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενας Γάλλος στο τιμόνι της Γενικής Τράπεζας

Σε γαλλικά χέρια πέρασε η διοίκηση της Γενικής Τράπεζας κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας.

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Γενικής αναλαμβάνει ο κ. Jacques Tournebize, ενώ από γαλλικής πλευράς στο νέο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας μετέχουν ακόμα ως εντεταλμένοι σύμβουλοι και εκτελεστικά μέλη οι κ. Pierre Bonzom και Michel Fenot.

H γενική συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2003, ενώ ο πρόεδρος της Γενικής, Αντώνης Χασιώτης, μιλώντας στη συνέλευση υπογράμμισε τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την εξαγορά της τράπεζας από τη Societe Generale.

H μεταβίβαση

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να μεταβιβαστεί στη Societe και το πακέτο των μετοχών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ενώ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει υπέρ της Societe το ποσοστό των Γάλλων θα ανέλθει σε 51%.

Στελέχη της Societe Generale έχουν προαναγγείλει δημόσια προσφορά (η οποία προσδιορίζεται αρχές Απριλίου), με στόχο το ποσοστό της γαλλικής τράπεζας να αυξηθεί περαιτέρω και να φτάσει το 70%.

Κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση, αποφασίστηκε η συνέχιση του προγράμματος αγορά ιδίων μετοχών της τράπεζας μέχρι του συνολικού αριθμού των 1.879.390 μετοχών, που αντιστοιχούν στο 7% του συνόλου των μετοχών της, με ανώτατο όριο τιμής αγοράς τα 15 ευρώ. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αποκτηθεί 137.420 ίδιες μετοχές.

Σήμερα, το δίκτυο της τράπεζας αποτελείται από 98 καταστήματα στην Ελλάδα και στόχος των νέων μετόχων είναι η περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται για τον σκοπό αυτό να προχωρήσουν στην εξαγορά και άλλης (μικρού μεγέθους) τράπεζας.