ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ

H εταιρεία «Μπάμπης Βωβός» στον διεθνή δείκτη ΕΡRΑ/ΝΑRΕΙΤ

Την εισαγωγή της στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/NAREIT Global Real Estate Index ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική». Η εταιρεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που θα συμπεριληφθεί στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/NAREIT από 1ης Απριλίου 2004 με συντελεστή βαρύτητας 20%. Η EUROPEAPUBLIC REAL ESTATE ASSOCIATIO(EPRA) είναι μία μη κερδοσκοπική ένωση των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένων σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια real estate εταιρειών και θεσμικών επενδυτών ακινήτων. Μέλη του, εκτός από τη ΜΒΔΤ, είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες real estate της Ευρώπης, όπως οι British Land (Βρετανία), Klepierre (Γαλλία), IVG HOLDING (Γερμανία) και Rodamco (Ολλανδία), καθώς και το σύνολο των παγκοσμίως έγκριτων θεσμικών επενδυτών όπως οι Citigroup, Deutsche Bank, Merrill Lynch, ΜorgaStanley, HendersoGlobal Investors κ.ά. Η National Associatioof Real Estate Investment Trusts (NAREIT) είναι η ένωση του συνόλου των Επενδυτικών Εταιρειών Ακίνητης Περιουσίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σεμινάριο για το real estate

Το Κέντρο Ενδοεπιχειρησακής Εκπαίδευσης andim ανακοινώνει τη διοργάνωση του εξειδικευμένου σεμιναρίου «Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (Real Estate)». Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και τραπεζών που ασχολούνται με θέματα εκτίμησης και χρηματοδότησης ακινήτων και θα διεξαχθεί Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 16, 17 & 18 Μαρτίου 2004, ώρες 16.30-21.30 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grecotel Athens Acropol, Πειραιώς 1, Ομόνοια. Εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι κ. Αντ. Παπαορφανός, πολ. μηχανικός, εκτιμητής ακινήτων, και Μιχ. Αγγελάκης, νομικός, επιστημονικός συνεργάτης ΕΕΤ, ΕΣΤΕ, ΕΕΔΕ. Η συμμετοχή στο σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ.

Δίκτυο μικρών ξενοδοχείων

Με στρατηγικό δόγμα «η ισχύς εν τη ενώσει», το δίκτυο των μικρών οικογενειακών ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων IONIAHOTELS & RESORTS συνεχίζει την ανάπτυξή του στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, διαβαίνοντας ήδη τον 6ο μήνα από την έναρξη της λειτουργίας του. Το δίκτυο παρέχει προς τα ξενοδοχεία-μέλη του ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών, που περιλαμβάνει ενιαίο κεντρικό όνομα-σήμα, κατοχυρωμένο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, που προσδίδει ενιαία ταυτότητα, ενιαίο σύστημα μάρκετινγκ, για την προβολή και προώθηση στην αγορά, την αύξηση κρατήσεων και την ισχυροποίηση του μεριδίου αγοράς καθώς και ενιαίο σύστημα οργανωτικής και επιχειρηματικής υποστήριξης. Το δίκτυο έγινε πρόσφατα μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ενώ συνδέεται με πανευρωπαϊκό δίκτυο μικρών οικογενειακών ξενοδοχείων.