ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με γενναιόδωρα πριμ ανταμείβει ο OTE τα στελέχη του για …την πτώση κερδών

Μπόνους που αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης διένειμε με απόφασή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OTE Ελ. Αντωνακόπουλος στην ομάδα των ανωτάτων στελεχών, υπό το επιχείρημα της επίτευξης κάποιων επιδόσεων κατά το περυσινό έτος.

Τα μπόνους αυτά διετέθησαν αποσυνδεόμενα απολύτως από τις επιδόσεις του OTE και του Ομίλου κατά τη χρήση του 2003, αφορούν περίπου 25 γενικούς διευθυντές και το κόστος τους για τον Οργανισμό κυμαίνεται (σε μικτές αμοιβές) από 12.000 έως 60.000 ευρώ κατά περίπτωση. Την ίδια στιγμή της απλόχερης γαλαντομίας, ο OTE για το 2003 εμφάνισε καθίζηση στα κέρδη του κατά 25,6%, χάνοντας πάνω από το 1/4 των κερδών του 2002, ενώ ανησυχητική υποχώρηση κατά 6,4% σημειώθηκε και στον κύκλο εργασιών. Στη λογική των μπόνους κινήθηκαν και κάποιες θυγατρικές του OTE με την Cosmote ιδιαίτερα γενναιόδωρη, ενώ 8,5 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν και στο προσωπικό του OTE κλιμακωτά, ανάλογα με τις θέσεις ευθύνης, ενώ με όλα αυτά θα επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί του τρέχοντος έτους. Εν τω μεταξύ, χθες, ορίσθηκε ως μέλος της διοικητικής ομάδας του ομίλου του OTE ο διευθύνων σύμβουλος της Romtelecom J. Humbley, προφανώς σε μια προσπάθεια του κ. Αντωνακόπουλου να εισάγει τη λογική της διεθνοποίησης…

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη Διοικητικό Συμβούλιο του OTE με σκοπό αυτό να ορίσει πότε θα γίνει η τακτική Γ.Σ. των μετόχων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο μέτοχος – Δημόσιο να ζητήσει νωρίτερα τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων με σκοπό τον ορισμό νέου Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου. Ηδη πραγματοποιούνται διερευνητικές επαφές ανωτάτων κυβερνητικών παραγόντων με στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, τα οποία βολιδοσκοπούνται σε σχέση με τη θέση του manager στον OTE, ενώ ανοιχτός είναι ο δίαυλος των επαφών του υπουργείου Οικονομίας και με μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.