ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Συνεργασία της Notos Com με το MAX MARA Fashion

Επεκτείνει τις συνεργασίες της στον τομέα της ένδυσης η Notos Com Συμμετοχές ΑΕΒΕ, με μια νέα συνεργασία με το MAX MARA FashioGroup srl. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος αυτός έχει τζίρο 1,1 δισ. ευρώ, διαχειρίζεται τα εξής 5 γνωστά ονόματα: Max Mara, Commerciale Abbigliamento, Manifatture del Nord, Marella και Marina Rinaldi. Διαθέτει δε 28 διαφορετικές συλλογές και 1.790 αποκλειστικά καταστήματα ανά τον κόσμο. Επιπλέον, ανοίγουν 4 καταστήματα MAX MARA σε Κηφισιά, Γλυφάδα, Ψυχικό και Κολωνάκι και 3 καταστήματα MARINA RINALDI σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Ψυχικό. Η νέα αυτή δραστηριότητα υπολογίζεται ότι θα συνεισφέρει πρόσθετο κύκλο εργασιών στην εταιρεία της τάξεως των 6 εκ. ευρώ ανά έτος. Μέχρι πρότινος τη διαχείριση των καταστημάτων αυτών είχε η εταιρεία ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΑΕΒΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Μάκη Ζουμπουλίδη, η οποία έχει διακόψει τη συνεργασία της με τον προαναφερόμενο οίκο του εξωτερικού.

Βραβείο ποιότητας στην Πειραιώς

Η Deutsche Bank, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο και εκκαθαρίστρια του 30% των πληρωμών σε ευρώ παγκοσμίως, απένειμε στην Τράπεζα Πειραιώς το Βραβείο Ποιότητας «Straight-Through Processing (STP) Excellence Award» για τις πληρωμές της τράπεζας που αποστέλλονται παντού στον κόσμο.

Σ’ ένα περιβάλλον όπου η ποιότητα της πληροφόρησης, η ταχύτητα της εκτέλεσης και η ικανότητα άμεσης ανταπόκρισης είναι στοιχεία πρωταρχικής σημασίας για την ολοκλήρωση μιας πληρωμής σε διεθνές επίπεδο, η Τράπεζα Πειραιώς και οι άνθρωποί της ανταποκρίθηκαν με επιτυχία όπως αποδεικνύεται στις απαιτήσεις αυτές. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα, στην οποία η Deutsche Bank απένειμε το βραβείο αυτό. Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα το βραβείο δόθηκε σε μία και μόνο Τράπεζα.

Η επένδυση της Goldair cargo

Τα 1.500.000 ευρώ ξεπέρασε το συνολικό ύψος της επένδυσης που πραγματοποίησε η Goldair cargo για την κατασκευή αποθηκευτικών χώρων και ιδιόκτητων γραφείων, συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης. Οι νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις δραστηριότητες της αποθήκευσης, διαχείρισης και διανομής εμπορευμάτων (logistics) των πελατών της στη Β. Ελλάδα. Κύριος στόχος, όπως δήλωσε χθες στη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κ. Καλλίνικος, είναι οι αποθήκες αυτές να λειτουργήσουν και σαν διαμετακομιστικό κέντρο για τράνζιτ εμπορεύματα στις βαλκανικές χώρες και αντίστροφα, όπου η εταιρεία έχει γραφεία, φιλοδοξώντας να ισχυροποιήσει τη θέση της στην ελληνική αγορά και στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης. Ο τζίρος της εταιρείας το 2003 ήταν 13.700.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7% σε σύγκριση με το 2002. Η Goldair cargo είναι η πρώτη διαμεταφορική εταιρεία στα Βαλκάνια που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2000 για τη διαχείριση του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας.