ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση παράκαμψης του ΣτΕ από τα αυθαίρετα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τη προσωρινή αναστολή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη σφράγιση ενός εκ των δύο αυθαίρετων ξενοδοχείων στη Ρόδο «Ατλάντικα Imperial» αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην οποία προσέφυγαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε διατάξει τη σφράγιση του «Ατλάντικα Imperial» με το σκεπτικό ότι το αυθαίρετο ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, καθώς και γιατί δεν είχε εξασφαλίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά πυροπροστασίας. Οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν προσφύγει στην ίδια επιτροπή προκειμένου να πετύχουν αναστολή της σφράγισής του και στην περίπτωση του άλλου αυθαίρετου ξενοδοχείου.

Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία στην πολυσέλιδη προσφυγή της έχει προγραμματίσει την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 3 Απριλίου, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων το επιχείρημα ότι απασχολεί, περίπου, 700 άτομα.

Ωστόσο, στο άλλο μέτωπο που έχει ανοίξει η ιδιοκτήτρια εταιρεία, με την επιβολή προστίμων για τις αυθαιρεσίες οι οποίες έχουν γίνει στα δύο ξενοδοχεία, τα αποτελέσματα δεν ήταν αντίστοιχα. Χθες, συνεδρίασε η Επιτροπή Κρίσεως Αυθαιρέτων στην οποία είχε προσφύγει η ιδιοκτήτρια εταιρεία κατά της εκθέσεως αυθαιρέτου και της επιβολής προστίμου ύψους 2,6 δισ. δρχ. που της επιβλήθηκε από την Πολεοδομία για τα 25.868 τ.μ. για το ξενοδοχείο «Atlantica Beach Resort».

Με την ένστασή της η ιδιοκτήτρια εταιρεία ζητούσε την ακύρωση ή τη μείωση του προστίμου, ενώ προσκόμισε άλλη επιμέτρηση τεχνικού συμβούλου, η οποία υποστήριζε ότι τόσο ο χαρακτηρισμός κτισμάτων ως αυθαιρέτων όσο και ο υπολογισμός του προστίμου ήταν λάθος. Τελικά, αυτό που πέτυχε ήταν να μειώσει το πρόστιμο κατά περίπου 70 εκατ. δρχ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση των δύο ξενοδοχείων διεξάγει έρευνα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γ. Οικονόμου.