ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Σταθερά προσανατολισμένος στις αγορές του εξωτερικού, ο πρόεδρος της Chipita International, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, έρχεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της στην περιοχή των Βαλκανίων. Με την εξαγορά της Royal Foods Holding, καθίσταται μακράν ο μεγαλύτερος όμιλος παραγωγής και εμπορίας αρτοσκευασμάτων στη Βουλγαρία με ετήσιες πωλήσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ και με παραγωγική δυναμικότητα άνω των 45 χιλιάδων τόνων ετησίως. H Chipita συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων και αναγνωρίζεται ως leader στον ευρύτερο κλάδο των snacks και τυποποιημένων τροφίμων με βάση το αλεύρι στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. H οριστική συμφωνία για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της Βουλγαρικής Royal Foods Holding με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτισθεί θα υπογραφεί μέσα Μαΐου.

Χρήστος Παπαέλληνας

Σε ισχυρή δύναμη στον ευρύτερο κλάδο της ένδυσης αναδεικνύει τον Ομιλο Notos Com, ο πρόεδρός του Χρήστος Παπαέλληνας.Τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει σε σημαντικό βαθμό τις δραστηριότητές του, που άλλοτε εντοπίζονταν κυρίως στα καλλυντικά προϊόντα. Πλέον πρόσφατη συνεργασία στην ένδυση είναι με το FashioGroup Max Mara, που διαχειρίζεται πολύ γνωστές σειρές προϊόντων όπως τα Max Mara, Commerciale Abbigliamento, Manifatture del Nord, Marella και Marina Rinaldi, με περισσότερα από 1.700 αποκλειστικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Στον ίδιο κλάδο είχαν προηγηθεί συμφωνίες για την ανάληψη των αντιπροσωπειών Trussardi, Cerruti, Henry Cottons και FCUK καθώς και η αποκλειστική διανομή των προϊόντων Gant στην Πολωνία, την Αυστρία και τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Μάριο Μόντι

Στο προσκήνιο και πάλι λόγω της Microsoft βρίσκεται ο ασυμβίβαστος Ευρωπαίος επίτροπος Μάριο Μόντι, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν και αναμένεται επισήμως η απόφαση έως την Τετάρτη, ήδη ο κ. Μόντι έχει διευκρινίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει διακανονισμός με τον αμερικανικό κολοσσό. Βάσει της σχετικής υπόθεσης, η Microsoft κατηγορείται για κατάχρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας της στο λογισμικό με την ενσωμάτωση επιπλέον προγραμμάτων στα Windows. O Μάριο Μόντι, αταλάντευτος προστάτης του ανταγωνισμού και της υγιούς λειτουργίας της αγοράς, έχοντας την υποστήριξη όλων των κρατών-μελών της E.E., επιδιώκει να δεσμευθεί επισήμως η Microsoft για τη μη ένταξη άλλων προγραμμάτων στα Windows. Ειδάλλως, θα εκδοθεί εις βάρος της απόφαση, η οποία, όπως ορθώς παρατηρεί, θα λειτουργήσει ως αδιαμφισβήτητο νομικό προηγούμενο, θέτοντας ένα πλαίσιο ξεκάθαρων αρχών για μία εταιρεία ιδιαιτέρως δεσπόζουσα στην αγορά.