ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 100 εκδηλώσεις οργανώνει το «επιχειρηματικό κλαμπ» του 2004

Το κύριο βάρος της ενημέρωσης με στόχο την προσέλκυση επιχειρηματικών με τη δημιουργία κοινών επιχειρηματικών μονάδων μεταξύ Ελλήνων και ξένων επενδυτών έχει αναλάβει από πλευράς φορέων το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ). Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει στη δημιουργία και διαχείριση των υπηρεσιών του «Athens Business Club 2004» (ABC 2004) με την υποστήριξη της πολιτείας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004.

Οι υπηρεσίες του «επιχειρηματικού κλαμπ» στη διάρκεια των Αγώνων θα στεγασθούν στο Σαρόγλειο Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας που διαμορφώνεται ειδικά για το σκοπό αυτό. Οπως μας ενημερώνουν αρμόδια στελέχη από το ΕΛΚΕ, έχουν ήδη προγραμματισθεί περισσότερες από 100 εκδηλώσεις με ομιλητές οικονομικούς υπουργούς, διευθύνοντες συμβούλους ελληνικών επιχειρήσεων, πρόεδρους οργανισμών κλπ. Το κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα με ολοκληρωμένη γραμματειακή και μεταφραστική υποστήριξη ενώ στελέχη του ΕΛΚΕ και του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών θα είναι στην διάθεση των ξένων επενδυτών για κάθε ενημέρωση.

Γραμμή επικοινωνίας

Οι ξένοι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης απευθείας συναντήσεων με Ελληνες επιχειρηματίες με σκοπό τη δημιουργία joint ventures στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μέσω της ιστοσελίδας του Athens Business Club (www.ABC2004.gr) που έχει περισσότερα από 750 μέλη με συνεχώς αυξητικούς ρυθμούς. Τα μέλη του ABC 2004 έχουν πρόσβαση σε βάση δεδομένων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενημέρωση για τη δραστηριότητα και τα οικονομικά δεδομένα ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών και αναλυτικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία. Ενεργό συμμετοχή στην ενημέρωση και στην υποστήριξη των εργασιών του ABC 2004 παρέχουν το Χρηματιστήριο Αθηνών, η γενική γραμματεία των Ολυμπιακών Αγώνων και το δίκτυο Πράξη υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, ΣΒΒΕ και ΙΤΕ.