ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Επιτυχής διάθεση ομολογιών 300 εκατ. της Coca-Cola 3Ε

Με επιτυχία διέθεσε νέες ομολογίες αξίας 300 εκατ. ευρώ η Coca Cola 3E, με σταθερό επιτόκιο 4,25% και λήξεως των ομολογιών στις 16 Νοεμβρίου 2016. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, οι νέες ομολογίες προστίθενται και αποτελούν ενιαία σειρά με τις ήδη υφιστάμενες ομολογίες αξίας 300 εκατ. ευρώ σταθερού επιτοκίου 4,25% και λήξεως την 16η Νοεμβρίου 2016, οι οποίες είχαν εκδοθεί την 16η Νοεμβρίου 2009. Με την έκδοση των νέων ομολογιών, η συνολική αξία της σειράς θα ανέλθει στο ποσό των 600 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από την έκδοση των νέων ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του υπολοίπου των ομολογιών αξίας 500 εκατ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου 4,375%, εκδόσεως της Coca-Cola HBC Finance B.V. και λήξεως την 15η Ιουλίου 2011, οι οποίες είναι εγγυημένες από την Coca-Cola Τρία Εψιλον. Ως εκ τούτου, θα επεκταθεί ο χρόνος ωρίμασης του συνολικού δανεισμού του ομίλου.

Η τιμή για τις προσφορές ήταν 100,436 ευρώ, η οποία αντιπροσωπεύει απόδοση 4,159%. Η συναλλαγή αναμένεται να εκκαθαρισθεί αύριο 2 Μαρτίου 2011.

Συμμέτοχος του ομίλου Ελλάκτωρ, αναφορικά με το έργο παραχώρησης του άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη, κατέστη η J&P Αβαξ, αποκτώντας το 15% της εταιρείας εκμετάλλευσης του άξονα, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. Για τον σκοπό αυτό κατέβαλε το ποσό των 25,6 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το εν λόγω έργο αντιμετωπίζει τα λιγότερα προβλήματα, μεταξύ των υπολοίπων μεγάλων οδικών έργων παραχώρησης εκμετάλλευσης, ενώ και η ολοκλήρωσή του βαίνει με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς και χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις.

Διεθνής πιστοποίηση για την ΙCΑΡ

Ο Τομέας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του ομίλου ICAP, που περιλαμβάνει τις Μονάδες Management Consulting και People Solutions, πιστοποιήθηκε με το πρότυπο International Investors in Ρeople, του ομώνυμου καταξιωμένου Διεθνούς Οργανισμού. Το Investors Ιn People (IIP) είναι το πρώτο πρότυπο που εστιάζει στο Ανθρώπινο Δυναμικό και βοηθά τις επιχειρήσεις να διαφοροποιηθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω βέλτιστων πρακτικών διοίκησης των ανθρώπων τους. H ICAP πιστοποιήθηκε από το IIP για την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων της, σε συνάρτηση με τη στρατηγική και τις αξίες που διέπουν τον όμιλο. Το IIP αναγνωρίζει επίσης ότι η ICAP πληροί τις προϋποθέσεις του προτύπου για την υπεροχή των ανθρώπων της σε επίπεδο τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων.

Αυξημένα κατά 4,3% τα κέρδη της Efg Eurolife το 2010

Αύξηση των εργασιών κατά 3,6% στα 336,5 εκατ. ευρώ και της κερδοφορίας της κατά 4,3% στα 65,5 εκατ. ευρώ πέτυχε για το 2010 η Efg Eurolife Ασφαλιστική. Ειδικότερα, η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής ανήλθε σε 267,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 1,3% σε σχέση με το 2009. Η δραστηριοποίηση της εταιρείας στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων περιοδικού ασφαλίστρου μέσω του bancassurance και επιλεγμένων συνεργατών, σημείωσε αύξηση 13,7% και ανήλθε στα 141,8 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ζωής ανήλθαν σε 43,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 3,3%. Στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων, η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε στα 68,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 13,6% σε σχέση με το 2009 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 22 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 23,5%. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Efg Eurolife Ασφαλιστικής, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δήλωσε ότι «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τους κραδασμούς που δέχεται η αγορά, η Efg Eurolife Ασφαλιστική παραμένει προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της απέναντι στους ασφαλισμένους της».

Νέα διοίκηση στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

Ο Γιώργος Κώτσαλος, επικεφαλής της Interamerican, επελέγη ως πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στη χθεσινή συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του φορέα. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Θόδωρος Κοκκάλας από τη Victoria Ασφαλιστική, ενώ ο Γιώργος Κατσουρίδης από την Εθνική Ασφαλιστική ορίστηκε γενικός γραμματέας και ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου από την Efg Eurolife ταμίας. Στη διευρυμένη εκτελεστική επιτροπή, που αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των θεμάτων της ασφαλιστικής αγοράς, εκτός από τα τέσσερα μέλη του προεδρείου συμμετέχουν επίσης ο Δημήτρης Μαζαράκης από την Alico MetLife, ο Πέτρος Παπανικολάου από την Allianz και ο Φωκίων Μπράβος από την International Life. Ο Γιώργος Κώτσαλος έχει διατελέσει πρόεδρος της ένωσης και κατά τη διετία 2003-2005, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφαλειών και των εταιρειών Eureko Sigorta στην Τουρκία και Avero στο Βέλγιο, που ανήκουν στη Eureko, μητρική εταιρεία της Interamerican.