ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομολογιακό δάνειο 35,22 εκατ. για Reds

Με ταχύτερο ρυθμό θα προχωρήσει πλέον η κατασκευή εμπορικού πάρκου στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων από τη Reds, θυγατρική εταιρεία ακινήτων του ομίλου Ελλάκτωρ, μετά την πρόσφατη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 35,22 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή αναμενόταν από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, μέχρις ότου επισημοποιηθεί πριν από λίγες ημέρες, επιτρέποντας πλέον στην εταιρεία να προχωρήσει στην ανάπτυξη του πάρκου, συνολικής επιφάνειας 36.200 τ.μ. με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς και με ορίζοντα έναρξης λειτουργίας τον προσεχή Οκτώβριο. Σημειωτέον ότι η έκδοση του δανείου θα καλυφθεί από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του πάρκου καλύφθηκαν από ίδια κεφάλαια και κυρίως από χρήματα της αύξησης κεφαλαίου που είχε πραγματοποιήσει πριν από ένα και πλέον χρόνο η Reds. Ασφαλώς, πέραν της έλλειψης της απαιτούμενης χρηματοδότησης, η πορεία της υλοποίησης του έργου, του οποίου το συνολικό ύψος επένδυσης ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ, είχε καθυστερήσει και λόγω της οικονομικής συγκυρίας και της έντονης αβεβαιότητας που είχε επικρατήσει στην αγορά. Ετσι, μετατέθηκε προς τα πίσω η αρχική πρόθεση για εγκαίνια του πάρκου την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Σημειωτέον ότι τον προσεχή Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου εκπτωτικού κέντρου της McArthurGlen σε όμορο οικόπεδο, το οποίο είχε πωληθεί από την Reds. Το κέντρο της McArhurGlen αποτελεί επένδυση 80 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει συνολική επιφάνεια 20.500 τ.μ., όπου θα φιλοξενούνται περί τα 125 καταστήματα. Ετσι, με την προσθήκη και του κέντρου της Reds αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος εμπορικός πόλος στην ανατολική Αττική, ο οποίος γειτνιάζει και με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.