ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταματάει τέσσερα δρομολόγια εξωτερικού η Olympic Air

Αλλαγές στη διάρθρωση του δικτύου της, με αναστολή τεσσάρων δρομολογίων της Olympic Air στο εξωτερικό, προκάλεσε η απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού της αίτησης συγχώνευσης της εταιρείας με την Aegean Airlines. Η διεθνής οικονομική συγκυρία, η κακή πορεία της αεροπορικής αγοράς και η μη συγχώνευση των δύο ανταγωνιστριών εταιρειών οδήγησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Olympic Air, στην απόφαση για περιορισμό του δικτύου του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η Olympic Air σταματάει να εκτελεί τέσσερα σημαντικά δρομολόγια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς (Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Βιέννη), καθιστώντας σαφές ότι συνεχίζει να επενδύει στο δίκτυο εσωτερικού, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί ότι η Aegean Airlines έχει ήδη δείξει ότι ο προσανατολισμός της, μετά και την ένταξη στη συμμαχία Star Alliance, είναι το εξωτερικό. Κύκλοι της αεροπορικής αγοράς εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται η Aegean Airlines να αναλάβει σε δεύτερο χρόνο την εκτέλεση των δρομολογίων -ή ορισμένων- που «άφησε» η Olympic Αir.

Τα τέσσερα δρομολόγια του εξωτερικού που διακόπτονται ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνα για την Olympic Air, η οποία στοχεύει στη διατήρηση κοντινότερων προορισμών, με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να επέλθουν αλλαγές στον στόλο της εταιρείας.

Από τις 27 Μαρτίου η Olympic Air διακόπτει τα δρομολόγια προς Βιέννη, Βρυξέλλες και Λονδίνο, οπότε και αναστέλλεται η πτήση Θεσσαλονίκη – Λονδίνο. Χωρίς σύνδεση Αθήνας με το Παρίσι θα παραμείνει η εταιρεία από τις 2 Μαΐου.

Για όλα τα εκδοθέντα εισιτήρια από και προς τους συγκεκριμένους προορισμούς προβλέπεται ολική επιστροφή χρημάτων ή αλλαγή / επανέκδοση, χωρίς επιπλέον χρέωση, σε οποιονδήποτε αερομεταφορέα ΙΑΤΑ, σε απευθείας πτήσεις, στην ίδια διαδρομή και ημέρα με αυτές του αρχικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, από τις 27 Μαρτίου, στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας προστίθενται τα δρομολόγια από Αθήνα προς Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και Βελιγράδι και από Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο, Χανιά, Μυτιλήνη και Ρόδο.

Επιπλέον, αναπροσαρμόζεται το διεθνές δίκτυο με τη διατήρηση ή και την επέκταση των πτήσεων προς Αμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Σόφια και Τίρανα.

Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία ενημερώνει ότι πρόκειται από κοινού με την Aegean Airlines να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που παρέχει η κοινοτική νομοθεσία και να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που έβαλε «φρένο» στη συγχώνευση των δύο εταιρειών.