ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εν συντομια

Νέο επενδυτικό προϊόν επιχειρήσεων από την Πειραιώς

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ δημιούργησε ένα νέο επενδυτικό προϊόν που θα τοποθετηθεί κυρίως σε εταιρικά ομόλογα ελληνικών εταιρειών, εμπλουτίζοντας την γκάμα των τραπεζικών της προϊόντων. Το νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο, το «Πειραιώς Ομολόγων Ελληνικής Επιχειρηματικότητας», θα επενδύει κυρίως σε πιστωτικούς τίτλους που εκδίδουν εταιρείες που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, το νέο Α/Κ αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για τους πελάτες που προσβλέπουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και συνεπώς στον θετικό αντίκτυπό της στις τιμές των ομολόγων των συγκεκριμένων εταιρειών, αναλαμβάνοντας, βέβαια, τον ανάλογο επενδυτικό κίνδυνο. Ενδεικτικό πεδίο επενδύσεων του συγκεκριμένου αμοιβαίου είναι πιστωτικοί τίτλοι εταιρειών όπως Τιτάν, Βιοχάλκο, Coca-Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Intralot, Μυτιληναίος, Frigoglass, Πειραιώς κ.ά. Στόχο του συγκεκριμένου αμοιβαίου αποτελεί η εκμετάλλευση βραχυπρόθεσμων ευκαιριών στις αγορές και η επίτευξη ικανοποιητικών αποδόσεων σε συνθήκες μη πληθωριστικής ανάπτυξης.

Διαμαρτύρεται η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων γιατί το σημαντικότερο μέρος του έργου της επέκτασης του αεροσταθμού στο αεροδρόμιο των Χανίων σταμάτησε στο τέλος Οκτωβρίου.

Οπως σημειώνει, το έργο που πρέπει να παραδοθεί στο τέλος του 2015 έχει καθυστέρηση πάνω από 20 ημέρες. Και συμπληρώνει ότι «με ένα τόσο σφιχτό χρονοδιάγραμμα κάθε ημέρα ή ώρα καθυστέρησης δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη του έργου και κίνδυνος απένταξής του από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Η Ενωση επισημαίνει ότι ο τουρισμός είναι η μόνη δραστηριότητα που δίνει πολλές πιθανότητες εξόδου από την κρίση.

Δύο πτήσεις εβδομαδιαίως

Δεύτερη πτήση μεταξύ Χανίων και Δουβλίνου δρομολογεί η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Από την Πρωταπριλιά η Ryanair θα εκτελεί δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη και Σάββατο, από το Δουβλίνο στα Χανιά και αντιστρόφως. Με αφορμή την έναρξη των νέων δρομολογίων, η εταιρεία προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια, με τιμή από 14,99 ευρώ για ταξίδια σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δίκτυό της για Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Μέσω των 25 προορισμών της, συμπεριλαμβανομένων και 10 νέων, η Ryanair εκτιμά ότι θα μεταφέρει πάνω από 500.000 επιβάτες ετησίως από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων, δημιουργώντας όπως υποστηρίζει, πάνω από 160 εκατ. ευρώ σε τουριστικά έσοδα, καθώς και τη διατήρηση πάνω από 500 θέσεων εργασίας στον νομό των Χανίων.

Τρεις διεθνείς διακρίσεις για την Costa Νavarino

Η Costa Navarino έλαβε τρεις διακρίσεις σε δύο θεσμούς διεθνών βραβείων, τα Worldwide Hospitality Awards καθώς και το Εuropean Health and Spa Award στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν, προχθές, στο Παρίσι και τη Βιέννη αντίστοιχα. Στη 14η απονομή των Worldwide Hospitality Awards η πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης Costa Navarino: Engaging Art» έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Βest Innovation: Public Area». H κριτική συμμετοχή και το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψήφου επέλεξαν τις καλύτερες και πιο πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του τουριστικού κλάδου ανάμεσα σε 100 συμμετοχές από 14 χώρες. Το Ananzoe Spa βραβεύθηκε από την κριτική επιτροπή του θεσμού European Health and Spa Award με την πρώτη θέση στην κατηγορία «Βest Signature Treatment» και την τρίτη θέση στην κατηγορία «Best Destination Spa». Παράλληλα, πρόσφατα βραβεύθηκαν τα κρασιά Navarino Vineyards στα βραβεία ΑWC Vienna 2013. Το Κotyle Chardonnay 2012 και το Κotyle Cabernet Sauvignon 2011 έλαβαν δύο «Silver Awards» ενώ το 1827 Chardonnay 2012 έλαβε το «Seal of Αpproval».

Ετος γαστρονομίας το 2013 για τη Σαντορίνη

Στην ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που απολαμβάνουν οι επισκέπτες της Σαντορίνης και στην ανάδειξη των μοναδικών αγροτικών προϊόντων της θηραϊκής γης αφιερώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Θήρας στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο. Με τον τίτλο «Santorini- Year of Gastronomy» και το νέο λογότυπο «Gastronomy in Santorini – A Unique Experience» παρουσιάστηκε ως σημείο αναφοράς για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που επιδιώκεται.

Ο Δήμος Θήρας, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το 2013 έτος γαστρονομίας για τη Σαντορίνη, εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από τον κ. Λουκά Μπελλώνια και την κ. Μαρία Αργυρού, οι οποίοι χειρίστηκαν την εκθεσιακή προβολή του νησιού.