ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετοχές που ξεχώρισαν

Τιτάν

Ισχυρές επιδόσεις

Τα οφέλη από την ένταξή της στον δείκτη MSCI Greece Emerging Markets εισέπραξε μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Ειδικότερα αυξήθηκε σημαντικά η εμπορευσιμότητα της μετοχής, ενώ σε επίπεδο απόδοσης ο τίτλος κέρδισε 1,63%.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν για το γ΄ τρίμηνο ήταν θετικά και στηρίχθηκαν στις ισχυρές επιδόσεις στις ΗΠΑ, σχολιάζει η Citi, η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 14 ευρώ για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας.

Αttica Συμμετοχών

Επιστροφή στα κέρδη

Εβδομαδιαία κέρδη 18,58% κατέγραψε η μετοχή της Attica Συμμετοχών, αφού η θυγατρική του ομίλου της MIG εισήλθε σε κερδοφόρο 9μηνο για πρώτη φορά από το 9μηνο του 2009. Ειδικότερα εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους ύψους 4,15 εκατ. έναντι ζημιών 14,97 εκατ. το 9μηνο του 2012. Η θετική εικόνα είναι αποτέλεσμα σειράς ενεργειών της διοίκησης που αφορούν στη μείωση εξόδων, διοικητικών και διάθεσης και στην ενεργητική διαχείριση των δρομολογίων των πλοίων με σκοπό τη βελτίωση του μεταφορικού έργου ανά δρομολόγιο.

Ελληνικά Πετρέλαια

Ελαφρά μείωση δανεισμού

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει 6,38% στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου στο εννεάμηνο του 2013 ανήλθε στα 2,3 δισ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με πέρυσι (2,4 δισ.), παρά τη σημαντική αύξηση παραγωγής και πωλήσεων. Στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής του στρατηγικής, ο όμιλος εστιάζει τις προσπάθειες σε αποκλιμάκωση του δανεισμού του, διαφοροποίηση του χρηματοδοτικού μείγματος και μείωση του κόστους.

ΟΠΑΠ

Λιγότερα παιχνίδια

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΠΑΠ ώθησε τη μετοχή σε εβδομαδιαία άνοδο 4,98%, με αρκετά αυξημένη την εμπορευσιμότητα. Οι πωλήσεις των παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού μειώθηκαν στο εννεάμηνο 2013 κατά 18,4%, στα 921,3 εκατ. ευρώ από 1,128 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, που οφείλεται κυρίως στη μείωση κατά 17,3% στο «Στοίχημα», λόγω απουσίας κάποιου μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Στο γ΄ τρίμηνο 2013, τα έσοδα του «Πάμε Στοίχημα» αυξήθηκαν στα 294,3 εκατ. ευρώ, κατά 7,9%.