ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ενεση» 262,5 εκατ. για την J&P Αβαξ

jp_avax_960-thumb-large--2

Ισχυρή οικονομική «ένεση» αποτελεί η ανάληψη νέας σύμβασης οδικού έργου στο Κατάρ για την εισηγμένη J&P Αβαξ, καθώς θα ενισχύσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της κατά 175 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συμμετοχή της στην κοινοπραξία με τη μητρική J&P Overseas, που ανέλαβε την κατασκευή του νέου οδικού έργου προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, είναι της τάξεως του 25%, κάτι που μεταφράζεται σε 175 εκατ. ευρώ.

Αν μάλιστα σε αυτά προστεθεί και έτερο έργο που ανέλαβε η εν λόγω κοινοπραξία (με ίδια ποσοστά συμμετοχής) πρόσφατα, επίσης στο Κατάρ, συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, τότε η συνολική συνεισφορά στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε 262,5 εκατ. ευρώ, ποσό λίαν ευκαταφρόνητο.

Η πιο πρόσφατη σύμβαση αφορά την κατασκευή 45 χιλιομέτρων (επί συνόλου 180 χλμ.) του νέου άξονα «Orbital Highway», ο οποίος θα συνδέει το νέο λιμάνι της Ντόχα στον νότο με τη βιομηχανική περιοχή Ρας – Λαφάν στον Βορρά του εμιράτου. Το έργο αποτελεί μέρος του δεύτερου πακέτου συμβάσεων που προκήρυξε και ανέθεσε το εμιράτο, εν όψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022.