ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετοχές που ξεχώρισαν

Μετοχές που ξεχώρισαν

ΜIG

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή της ΜIG στις τελευταίες συνεδριάσεις του Απριλίου. Ειδικότερα, περισσότερες από 12,5 μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια στις συνεδριάσεις του Χ.Α. Πριν από μία εβδομάδα η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε ότι η Δέλτα που ανήκει στη θυγατρική της Vivartia υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ έναντι 4,5 εκατ. από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου, που τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επ. Ανταγωνισμού.

Βογιατζόγλου Systems

Eβδομαδιαία κέρδη 22,64% σημείωσε η μετοχή της Βογιατζόγλου Systems την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Η εταιρεία συνεχίζει να αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία της. Μετά την πώληση των αποθηκευτικών της εγκαταστάσεων στα Οινόφυτα στην επίσης εισηγμένη Jumbo προχώρησε και στην πώληση ιδιόκτητου ακινήτου της στη Σίνδο. Αγοραστής είναι η εταιρεία Royal Sugar έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 1,25 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε σε μετρητά από την αγοράστρια εταιρεία.

Μύλοι Κεπενού

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της αλευροβιομηχανίας Κεπενού, με συνέπεια η μετοχή να καταγράψει συνολικές απώλειες 8,26%. Η εταιρεία το 2013 εμφάνισε καθαρά μετά φόρους κέρδη ύψους 1.229.702 ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις της ανήλθαν σε 34,7 εκατ. αυξημένες κατά 3,95% σε σχέση με το 2012, λόγω της ποσοτικής αύξησης των πωλήσεων των προϊόντων της. Σε ό,τι αφορά τo σύνολο του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου) στο τέλος της χρήσης του 2013 διαμορφώθηκε σε 9,01 εκατ., έναντι 11,26 εκατ. το 2012.

Eurobank

Η εβδομαδιαία άνοδος κατά 5,12% της μετοχής της Eurobank αποτύπωσε και στο ταμπλό την επιτυχημένη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Υπερκαλύφθηκε κατά 3 φορές η αύξηση κεφαλαίου, καθώς οι επενδυτές προσέφεραν περισσότερα από 8 δισ. ευρώ έναντι 2,86 δισ. που ζητούσε η τράπεζα και των 2,96 που τελικά συγκέντρωσε. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών διαμορφώθηκε στα 0,31 ευρώ. Εκδόθηκαν συνολικά 9,238 δισ. νέες μετοχές εκ των οποίων 8,3 δισ. διατέθηκαν σε ξένους επενδυτές και 923 εκατ. μετοχές σε Ελληνες.