ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί απολύονται περισσότερες γυναίκες CEO απ’ ό,τι άνδρες

Γιατί απολύονται περισσότερες γυναίκες CEO απ’ ό,τι άνδρες

Οι γυναίκες διευθύνουσες σύμβουλοι (CEO) έχουν περισσότερες πιθανότητες να απολυθούν από τους άνδρες ομολόγους τους, επειδή συχνά τις προσλαμβάνουν εταιρείες που τείνουν να κάνουν ριψοκίνδυνες επιλογές και επειδή συχνά βρίσκονται σε ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που εκπόνησε η συμβουλευτική Strategy& μεταξύ 2.500 εισηγμένων επιχειρήσεων μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με την οποία την τελευταία δεκαετία δύο στις πέντε διευθύνουσες συμβούλους έχασαν τη δουλειά τους, όταν το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ανδρών ομολόγων τους ήταν μικρότερο των τριών στους 10.

Μεταξύ των διευθυνουσών συμβούλων που απολύθηκαν ήταν η Κάρολ Μπαρτζ (φωτογραφία πάνω), η οποία υπήρξε επικεφαλής της Yahoo και απολύθηκε το 2011, όταν η χαμηλή απόδοση της εταιρείας απογοήτευσε τους επενδυτές.

Μία άλλη περίπτωση είναι εκείνη της Αν Λόβερτζον, που απολύθηκε από τη γαλλική Areva όταν η κυβέρνηση θέλησε να έχει μεγαλύτερη επιρροή στη διοίκηση της εταιρείας. Οι συντάκτες της μελέτης αποδίδουν τη διαφορετική μεταχείριση σε δύο βασικούς παράγοντες. Ο ένας είναι ότι σε πολλές χώρες λειτουργούν πιέσεις πολιτικής φύσης, αλλά και παράγοντες παράδοσης, που εξωθούν τις εταιρείες να αναθέσουν τη διεύθυνση σε γυναίκα. Οι ίδιες εταιρείες, βέβαια, τείνουν γενικότερα να κάνουν τολμηρές επιλογές και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πέσουν σε σφάλματα. Θα έχουν, έτσι, κακή απόδοση και θα απολύσουν τον επικεφαλής.

Ο δεύτερος λόγος είναι, όμως, η αριθμητική υπεροχή των ανδρών στα Δ.Σ. των εταιρειών, που συχνά διάκεινται εχθρικά προς μία γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλο. Με στοιχεία του 2013 οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόλις το 3% των νέων προσλήψεων σε διευθυντικές θέσεις. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 4,2% μικρότερο του αντιστοίχου του περασμένου έτους. Και οι προοπτικές για το μέλλον δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές, σύμφωνα με τους αναλυτές της έκθεσης.