ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (6/5/14)

Σύντομα (6/5/14)

Στη Ρουμανία οι δραστηριότητες ανθρώπινου δυναμικού της DT

Η Deutsche Telekom μεταφέρει τις δραστηριότητες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για 16 θυγατρικές εταιρείες της, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ στη Ρουμανία. Αυτό γνωστοποιήθηκε από την πλευρά της διοίκησης του ΟΤΕ στους εκπροσώπους των εργαζομένων κατά τη συνάντηση μεταξύ τους την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, η DT έχει ιδρύσει μία νέα θυγατρική εταιρεία στο Βουκουρέστι στην οποία θα μεταφερθεί ένα μέρος του έργου της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΤΕ στην Ελλάδα και αντίστοιχο έργο από 16 συνολικά θυγατρικές εταιρείες της στην Ευρώπη. Το έργο της νέας εταιρείας αφορά τη διαχείριση των αιτήσεων για νέες προσλήψεις –οι αιτήσεις δηλαδή θα κατατίθενται ηλεκτρονικά και η αξιολόγηση των τυπικών προσόντων θα γίνεται στη νέα εταιρεία– το μισθολόγιο και τη διαχείριση των απαιτούμενων διαδικασιών για την έκδοση εισιτηρίων και εξόδων διαμονής στελεχών του ΟΤΕ που απαιτείται να ταξιδεύουν. Η μεταφορά αυτού του έργου στη Ρουμανία θα σημάνει τη μείωση τριάντα θέσεων εργασίας για τις δραστηριότητες του ΟΤΕ στην Ελλάδα. Για δε τους Ελληνες εργαζόμενους που ασχολούνται με το έργο αυτό, η διοίκηση του ΟΤΕ δεσμεύεται ότι θα βρεθεί άλλο έργο.

Πρόγραμμα απασχόλησης φοιτητών από τη Vivartia

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για νέους αποφοίτους πανεπιστημίων ή φοιτητές εγκαινιάζει η Vivartia μέσα από την πρωτοβουλία «Talent wanted». Το πρόγραμμα σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει την πρόσληψη για πρακτική άσκηση ή για την εκπόνηση συγκεκριμένων ερευνών 46 ατόμων σε όλες τις διευθύνσεις της εταιρείας. Ανάλογα με τη θέση η διάρκεια της άσκησης είναι από έναν έως έξι μήνες. Οι θέσεις της πρακτικής άσκησης στις οποίες οι φοιτητές θα πηγαίνουν μέσω συνεργασίας της Vivartia με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα είναι αμειβόμενες. Μέσα από την πρωτοβουλία Talent Wanted, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας, να προχωρήσουν στην ορθή επιλογή κατεύθυνσης για μετέπειτα σπουδές ή εξειδίκευσης, να εμπλουτίσουν με επιπλέον ικανότητες και εμπειρία το βιογραφικό τους και να κερδίσουν συστάσεις από ιδιαίτερα αξιόλογους και έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου ενδιαφέροντός τους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αλλά και αναλυτικά για τις θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.vivartia.com.

Tην προοπτική αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας – Βαγδάτης – Ερμπίλ συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τον υπ. Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Ιράκ Λίβα Σμάισιμ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος» που διοργανώνει το περιοδικό Economist. Kατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει επικαιροποίηση της υφιστάμενης τουριστικής συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών από το 1981. Ο κ. Σμάισιμ ενημέρωσε την κ. Κεφαλογιάννη για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Ιράκ λόγω της ραγδαίας ανάπτυξής του τα τελευταία χρόνια, όπως είπε.

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από ΓΓΔΕ

Με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενεργοποιεί νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απλοποιούν τις διαδικασίες και καταργούν τις επισκέψεις στις ΔΟΥ. Πλέον ηλεκτρονικά θα γίνεται η αλλαγή ταυτότητας, ενώ σύντομα το έντυπο Μ1 που αφορά την απόδοση ΑΦΜ και τη μεταβολή ατομικών στοιχείων, το οποίο υποβάλλεται σήμερα στο τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ, θα συμπληρώνεται και θα υποβάλλεται από τους φορολογουμένους ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet. Η ΓΓΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε ενημέρωση των ταυτοτήτων στο μητρώο φορολογουμένων της. Οι φορολογούμενοι που αλλάζουν την ταυτότητά τους καλούνται να ελέγχουν στο TAXISnet τα στοιχεία μητρώου τους.

Ενίσχυση τζίρου και κερδών για την Πλαίσιο Computers

Αύξηση πωλήσεων και κερδών παρουσιάζει στο α΄ τρίμηνο του 2014 η Πλαίσιο Computers. Η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε για τους τρεις πρώτους μήνες ενοποιημένα έσοδα 72,8 εκατ. ευρώ (+5,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013), λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 4,7 εκατ. (+28,1%) και καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 2,7 εκατ. (-9,15%). Η κάμψη των καθαρών κερδών, σύμφωνα με τη διοίκηση της Πλαίσιο Computers είναι λογιστική και προέρχεται από τη θετική επίπτωση στον φόρο της περσινής περιόδου από την αύξηση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης λόγω της αλλαγής του φορολογικού συντελεστή. Η επίπτωση αυτή δημιούργησε αναβαλλόμενο φορολογικό έσοδο 852.000 ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2013. Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν κατά 13% στα 45,6 εκατ., ενώ κατά 10,5% υποχώρησε ο συνολικός δανεισμός της επιχείρησης που διαμορφώθηκε σε 12,8 εκατ. Τέλος, κατά 20% υποχώρησαν οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές και διαμορφώθηκαν σε 28,1 εκατ.