ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Smart Line εντάσσεται το Rethymno Residence

Στη Smart Line εντάσσεται το Rethymno Residence

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η σύναψη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών που ενισχύουν την παρουσία ξένων τουριστικών ομίλων και οργανισμών στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Ο Thomas Cook, δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης σύναψε συμβόλαιο με την εταιρεία Maravel Sky A.E. ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Rethymno Residence για την ένταξη της μονάδας από τη σεζόν του 2015 στη νέα αλυσίδα του Smart Line. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ξενοδοχειακής εταιρείας, Γιώργο Μαραβελάκη, η συμφωνία έχει πενταετή διάρκεια και ήδη στο πλαίσιο αυτής έχει καταβληθεί προκαταβολή εγγύησης από τον Τhomas Cook. Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ρεθύμνου υλοποιείται σταδιακά πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ. Την προηγούμενη τριετία δημιουργήθηκαν νέες πισίνες, έγινε ριζική ανακαίνιση των δωματίων, ενώ δημιουργήθηκαν 12 δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες. Η νέα δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται σε 153 δωμάτια. Στα επόμενα δύο χρόνια έχει προγραμματισθεί ο εκσυγχρονισμός των επισιτιστικών τμημάτων κ.ά. Ο κ. Μαραβελάκης επισημαίνει ότι για τις διαμορφώσεις στο ξενοδοχείο ελήφθησαν υπόψη οι προδιαγραφές που έχει θέσει για τα Smart Line ο Thomas Cook.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αλυσίδας είναι τα έντονα και διαφορετικά χρώματα στις εγκαταστάσεις των μονάδων που είναι μέλη της. Με την ενεργοποίηση της συμφωνίας, από του χρόνου τις κρατήσεις του ξενοδοχείου θα διαχειρίζεται από κοινού η ιδιοκτησία της μονάδας σε συνεργασία με τον ξένο όμιλο. Για τη φετινή σεζόν ο κ. Μαραβελάκης διαπιστώνει αύξηση των κρατήσεων από αγορές όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γαλλία.

Να σημειωθεί ότι ο Thomas Cook έχει εντάξει στην αλυσίδα των Smart Line άλλα έξι ελληνικά ξενοδοχεία, από δύο σε Κω, Κρήτη και Ρόδο. Επίσης, ελέγχει μονάδες σε Ισπανία, Τουρκία, Κύπρο και Τυνησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διεργασίες και συζητήσεις για την περαιτέρω διείσδυση ξένων τουριστικών οργανισμών στον ελληνικό προορισμό.