ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τον Δεκέμβριο η λειτουργία του Πiraiki Center στη Σύρο

Τον Δεκέμβριο η λειτουργία του Πiraiki Center στη Σύρο

Τον προσεχή Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το πρώτο εμπορικό κέντρο που αναπτύσσεται σε ελληνικό νησί, το Πiraiki Center, το οποίο κατασκευάζεται αυτήν την περίοδο στην Ερμούπολη της Σύρου. Το κέντρο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 7.500 τ.μ., με την καθαρή επιφάνεια προς εκμίσθωση να διαμορφώνεται σε 6.200 τ.μ. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ, την οποία πραγματοποιεί η εταιρεία Τερλάνα Α.Ε., που ανήκει στην οικογένεια Ιγνατιάδη που είναι και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Πρόκειται για κτίριο που κατασκευάστηκε το 1938, αποκτήθηκε τη δεκαετία του ‘60 από την Πειραϊκή Πατραϊκή και λειτούργησε επί πολλά χρόνια ως ένα από τα κλωστήρια της εταιρείας Τερλάνα. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά πέτρινα βιομηχανικά κτίρια της Σύρου που απέχει 1.200 μέτρα από την κεντρική πλατεία Δημαρχείου.

Τα καταστήματα που θα προκύψουν καλύπτουν επιφάνειας από 60 τ.μ. έως 1.200 τ.μ., γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι στην Ερμούπολη δεν υπάρχουν ενιαίες εμπορικές επιφάνειες που να ξεπερνούν τα 150 τ.μ., με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έλευση μεγάλων αλυσίδων λιανικής και ψυχαγωγίας στη Σύρο. Ως εκ τούτου, το νέο κέντρο αναμένεται να προσελκύσει τέτοιες εταιρείες, ιδίως από τη στιγμή που η Σύρος διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 25.000 κατοίκων, που κατά τη θερινή περίοδο αυξάνεται σε 65.000.

Ηδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αναζήτησης ενοικιαστών για τα καταστήματα του κέντρου, με τη Lidl να αποτελεί την πρώτη αλυσίδα που έχει συμφωνήσει να εγκατασταθεί στο Πiraiki Center. Σημειωτέον, ότι στόχος των ιδιοκτητών είναι να προκύψει ένα ισορροπημένο «μείγμα» ενοικιαστών, ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότερες καταναλωτικές ανάγκες. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη του έργου είναι η Εψιλον Κατασκευαστική, ενώ ο σύμβουλος ανάπτυξης είναι η Infinity real estate. Πλέον του κυρίως κτιρίου των 7.500 τ.μ., προβλέπονται και κοινόχρηστες επιφάνειες (μεγάλες βεράντες) επιφάνειας 2.400 τ.μ. που προκύπτουν από τον πλεονάζοντα συντελεστή. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του κέντρου αναμένεται να δημιουργηθούν στεγασμένοι και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων για περίπου 90 οχήματα (οι στεγασμένοι θα αντιστοιχούν σε 1.000 τ.μ. και οι υπαίθριοι σε 800 τ.μ.).