ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (8/5/14)

Σύντομα (8/5/14)

Η Sirecled στο ερευνητικό πρόγραμμμα Suled

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά προγράμματα, το Suled, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εναλλακτικών υλικών φωτισμού LED συμμετέχει η Sirecled. Σημειώνεται ότι στην εν λόγω εταιρεία συμμετέχουν η Damma Holdings (συμφερόντων Δημήτρη Δασκαλόπουλου), η Vectis Capital (εταιρεία συμμετοχών του ομίλου Δαυίδ – Λεβέντη), καθώς και η V+O Communication. Ο ρόλος της Sirecled στο πρόγραμμα είναι η δοκιμή και μέτρηση στα εργαστήριά της των νέων πυρήνων LED που θα αναπτυχθούν και στη συνέχεια η αξιοποίηση της καινοτόμου αυτής τεχνολογίας στα LED φωτιστικά της σώματα. Σήμερα η Sirecled διαθέτει εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και σχεδιασμού νέων προϊόντων, καθώς επίσης και μονάδα παραγωγής στη Μοντένα της Ιταλίας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης μιας σύγχρονης τεχνολογικά μονάδας παραγωγής και συναρμολόγησης φωτιστικών σωμάτων LED στην Ελλάδα, στο Κρυονέρι Αττικής.

Στα ευρωπαϊκά βραβεία για το περιβάλλον η Πειραιώς

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκρίθηκαν, έπειτα από σχετική διαδικασία αξιολόγησης, οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις και επιδόσεις. Στην κατηγορία Βραβείο Προϊόντος (Product Award for sustainable development) η μοναδική ελληνική εταιρεία που προκρίθηκε και θα συμμετάσχει στα European Business Awards for the Environment είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε από τον ΠΑΣΕΠΠΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος), το σωματείο – φορέα των επιχειρήσεων του κλάδου Προστασίας του Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, κλαδικών και επιστημονικών φορέων. Η κατάταξη των ελληνικών εταιρειών και τα βραβεία ανά κατηγορία θα ανακοινωθούν επίσημα στην Τελετή Βράβευσης. Αντικείμενο της βράβευσης αποτελούν τα Πράσινα Προϊόντα και οι Πράσινες Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται για μία οικογένεια προϊόντων και υπηρεσιών που η Τράπεζα αναπτύσσει μεθοδικά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πωλήσεις 44,8 εκατ. ευρώ και μερίδιο πάνω από 33% κατέχοντας την πρώτη θέση πέτυχε το 2013 η Βιβεχρώμ. Η εταιρεία η οποία από το 1990 ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο AkzoNobel απέκτησε νέα εταιρική ταυτότητα, μετά από 82 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας στην ελληνική αγορά. Πλέον η ταυτότητα της εταιρείας είναι με λατινικούς χαρακτήρες (Vivechrom) με κεντρικό μότο «Let’s Colour». Η επιλογή αυτή έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για αύξηση των εξαγωγών. Τα προϊόντα της Vivechrom διατίθενται από 2.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία απασχολεί 217 εργαζόμενους.

Αύξηση πωλήσεων για την Delhaize

Αύξηση πωλήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία και μάλιστα σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων σημείωσε η Delhaize, μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος, κατά το α΄ τρίμηνο του 2014. Συνολικά τα έσοδα του βελγικού ομίλου στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου και εντάσσεται η δραστηριότητα στην Ελλάδα, αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2013, καθώς διαμορφώθηκαν σε 731 εκατ. ευρώ από 716 εκατ. ευρώ. Η μείωση των τιμών έτσι ώστε η εταιρεία να είναι ανταγωνιστική είχε ως συνέπεια το λειτουργικό περιθώριο κέρδους να διαμορφωθεί σε 1,9% από 2,2% το α΄ τρίμηνο του 2013. Τα λειτουργικά κέρδη στη ΝΑ Ευρώπη υποχώρησαν κατά 10,9% στα 14 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ.

Διαγωνισμός για εκμίσθωση της πλαζ στη Βουλιαγμένη

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση της πλαζ της Βουλιαγμένης. Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι για 15 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 5 έτη. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά ή και νομικά πρόσωπα (περιλαμβανομένων και εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων) της ημεδαπής ή αλλοδαπής και ενώσεις ή και κοινοπραξίες αυτών. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγορά του τεύχους προκήρυξης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν την προκήρυξη από τα γραφεία της ΕΤΑΔ από τις 15 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου έναντι ποσού 1.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 19η Ιουλίου. Βασική επιδίωξη της ΕΤΑΔ αποτελεί η λειτουργία της πλαζ ως οργανωμένης ακτής με εκσυγχρονισμό, εμπλουτισμό και συντήρηση των υποδομών της που θα είναι αρμονικά ενταγμένες στο περιβάλλον.