ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (9/5/14)

Σύντομα (9/5/14)

Και η Σέριφος στο δίκτυο κάλυψης υγείας της Interamerican

Τη γεωγραφική ανάπτυξη των συνεργασιών της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει η Interamerican, με αντικείμενο των παροχή υπηρεσιών Αμεσης Ιατρικής Βοήθειας στη νησιωτική Ελλάδα, προσθέτοντας και τη Σέριφο στους ήδη συνεργαζόμενους δήμους Τήνου, Σίφνου, Ιστιαίας-Αιδηψού και Υδρας. H εταιρεία έχει πραγματοποιήσει την τελευταία τριετία στη Σέριφο 9 αποστολές διακομιδής με εναέριο μέσο για ασφαλισμένους της, ενδεικτικό των αναγκών του νησιού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως επισημαίνει ο Γιώργος Μαυρέλης, γενικός διευθυντής εργασιών της Interamerican, τονίζοντας την κοινωνική αξία της εν λόγω συνεργασίας. Ο δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης σε σχετική δήλωσή του υπογραμμίζει την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας του συνόλου των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι υπολογίζονται σε 1.200 περίπου. Η δημοτική αρχή αξιοποιεί με αυτή τη συμφωνία, όπως και οι άλλοι συνεργαζόμενοι δήμοι, τις διατάξεις του Καλλικράτη, που από πέρυσι επιτρέπει τη διάθεση κονδυλίων για υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

«Manager of the Year 2013» ο Κ. Αντωνόπουλος της Intralot

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot αναδείχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) «Manager of the Year 2013». Η απονομή της διάκρισης έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είναι ιδρυτικό στέλεχος και μέτοχος της Intralot. Από το 1992, έτος σύστασης της εταιρείας, κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Είναι πρόεδρος πολλών εταιρειών του ομίλου και μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Intracom Holdings. «Βασικό συστατικό αυτής της επιτυχίας είναι οι άνθρωποι της Intralot και στο πρόσωπό μου σήμερα βραβεύονται και οι εργαζόμενοι της εταιρείας» τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος παραλαμβάνοντας το βραβείο.

«Η Ελλάδα είναι πια σε ένα κομβικό σημείο. Επειτα από τόσα χρόνια ύφεσης μπορούμε πια να μιλάμε βάσιμα για τον πρώτο χρόνο που θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε μιλώντας στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας

Από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου θα επισκεφθεί την Κρήτη ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τριβιζάς, στο πλαίσιο της διεξαγωγής μιας σειράς δωρεάν σεμιναρίων με θέμα την αμερικανική ταξιδιωτική αγορά και τη Γαστρονομία. Μέσω των σεμιναρίων θα επισκεφθεί και ξενοδοχειακές μονάδες, προκειμένου να προχωρήσει σε αξιολογήσεις για λογαριασμό Αμερικανών tour operators σύμφωνα με το σύστημα American Standard Certification. O κ. Τριβιζάς θα πραγματοποιήσει τα σεμινάρια σε επαγγελματίες του τουρισμού, σε βιοτέχνες, μεταποιητές, εξαγωγείς, παραγωγούς και επιχειρηματίες τροφοδοσίας. Αντίστοιχο σεμινάριο έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει και στην Αθήνα.

Ολοκληρώθηκε η έκθεση East Med Yacht Show στο Πόρο στην οποία συμμετείχαν 55 επαγγελματικά σκάφη. Την έκθεση επισκέφθηκαν για συμφωνίες ναυλομεσίτες από Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία, Ρωσία, Τουρκία, Κύπρο κ.α. Mε αφορμή την έκθεση ο υπ. Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε: «Για να φέρουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, έχουμε δύο δρόμους. Είτε να επιδοτήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές είτε να δημιουργήσουμε απλά ένα φιλόξενο περιβάλλον λειτουργίας των σκαφών αναψυχής. Και το πρώτο το υπηρετούμε αλλά το δεύτερο νομίζω πολύ πιο άμεσα θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στα 2,73 δισ. οι τοποθετήσεις των ξένων στο Χ.Α. το 18μηνο

Κεφάλαια ύψους 2,73 δισ. ευρώ έχουν τοποθετήσει στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και τον Απρίλιο 2014 οι ξένοι επενδυτές για την απόκτηση μετοχών. Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς τον φετινό Απρίλιο ανέρχεται στο 54,8% έναντι 52,9% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 3,6%. Τον περασμένο μήνα, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξεως των 166,93 εκατ. ευρώ. Οι εισροές προέρχονται από ξένα νομικά πρόσωπα (205,63 εκατ.) και από ιδιώτες αλλοδαπούς (3,56 εκατ.), ενώ οι εκροές προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές (23,89 εκατ.) και από λοιπά νομικά πρόσωπα (18,37 εκατ.). Οι Ελληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 148,10 εκατ. ευρώ. Οι εκροές προέρχονται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (99,25 εκατ.), από αμοιβαία κεφάλαια (33,86 εκατ.), από Ελληνες ιδιώτες (8,34 εκατ.) και από τον δημόσιο τομέα (3,45 εκατ.).