ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

26 εισηγμένες συναντούν στη Νέα Υόρκη πάνω από 100 ξένα funds

26 εισηγμένες συναντούν στη Νέα Υόρκη πάνω από 100 ξένα funds

Ισως είναι η πρώτη φορά, μετά την εξαετή ύφεση που ενέκυψε στη χώρα μας, που οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των 26 εισηγμένων, οι οποίοι θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη στις 11 και 12 Ιουνίου, θα έχουν καλύτερη διάθεση και θα μπορούν να εστιάσουν στα επενδυτικά τους πλάνα απερίσπαστοι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ενημερώσουν ουσιαστικά για τις προοπτικές τους, τους ξένους επενδυτές στις προσωπικές συναντήσεις που θα έχουν και δεν θα χρειαστεί να αναλώνονται στο να απαντούν εάν η Ελλάδα ξεπέρασε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, όπως συνέβη πολλάκις την περίοδο 2011-2012.

Πλούσια χαρτοφυλάκια

Χωρίς να έχει επισημοποιηθεί ο αριθμός των ξένων funds που θα παρευρεθούν στο 3ο forum που διοργανώνουν η ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 με υπό διαχείριση κεφάλαια 3,5 τρισ. δολαρίων. Στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, ενώ θα τονιστεί και η ραγδαία βελτίωση του κλίματος. Οπως έγραψε η «Κ» την προηγούμενη Κυριακή, ήδη κατά το α΄ τετράμηνο του 2014 εισέρρευσαν περί τα 15 δισ. ευρώ στις εισηγμένες μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου και διεθνείς ομολογιακές εκδόσεις.

Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Στην αμερικανική μεγαλούπολη θα βρεθούν εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης καθώς και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το τέλος του 2014, από το οποίο αναμένει έσοδα 1,5 δισ. ευρώ. Ειδικότερα για το επτάμηνο που απομένει να ολοκληρωθεί το τρέχον έτος, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά πως θα ολοκληρωθούν οι αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, περιφερειακών αεροδρομίων, μαρινών Πύλου, Χίου και Αλίμου, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού και Ιπποδρομιών Ελλάδος.