ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (13/5/14)

Σύντομα (13/5/14)

Yπηρεσία δεύτερης ιατρικής γνώμης από την Interamerican

Μια νέα παροχή υπηρεσίας, την υπηρεσία δεύτερης ιατρικής γνώμης, εισάγει η Interamerican στα προγράμματα ασφάλισης υγείας Medisystem. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τις αρχές Μαΐου στους ασφαλισμένους της εταιρείας χωρίς επιπλέον κόστος με τη συνεργασία της Best Doctors. Η υπηρεσία περιλαμβάνεται σε όλα τα νέα συμβόλαια Medisystem Freedom και στα συμβόλαια Optimum και Benefit από την ανανέωση του δεύτερου έτους. Η συνεργαζόμενη Best Doctors, που ιδρύθηκε από καθηγητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, λειτουργεί ειδικά για να παρέχει δεύτερη γνώμη μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο 53 χιλιάδων κορυφαίων ιατρών απόλυτης εξειδίκευσης σε 430 ειδικότητες και υποειδικότητες. H Best Doctors διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα ανάλυσης και κατηγοριοποίησης των ιατρικών δεδομένων, αξιολογεί με αυστηρών κριτηρίων σύστημα τους συνεργαζόμενους ιατρούς και ανταποκρίνεται σήμερα στις ανάγκες περισσότερων από 30 εκατομμύρια ασφαλισμένων σε 40 χώρες.

Οκτώ ελληνικές συμμετοχές στη διεθνή έκθεση Batimatec

Οκτώ ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των δομικών υλικών έλαβαν μέρος στη διεθνή έκθεση Batimatec 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Μαΐου στο Αλγέρι. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική συμμετοχή στην έκθεση αυτή, η οποία διοργανώθηκε φέτος για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά στην Αλγερία. Οι ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση είναι οι εξής: Alchimica A.E., Balkan A.E., Palaplast A.E., Γαλανός Α.Ε., Δούκας Α.Ε., Καμαρίδης Global Wire, Μάρμαρα Λαζαρίδης και Sanko AEBE. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, η Αλγερία παρουσιάζει αλματώδη αύξηση της οικοδομικής της δραστηριότητας, με τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας να υπερβαίνουν τα 200 δισ. δολάρια, ενώ παράλληλα υλοποιείται αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων στη λεκάνη της Μεσογείου, και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα για την κατασκευή 2.000.000 κατοικιών. Η Αλγερία συγκαταλέγεται την τελευταία τριετία, σταθερά, στους δεκαπέντε μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας.

Η Ελλάδα στο Facebook

Το Facebook «επιστρατεύει» ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για τη διαφήμιση του ελληνικού προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιήσει διαφημιστική καμπάνια αξίας 40.000 ευρώ, η οποία θα περιλαμβάνει προβολή αναρτήσεων σε σελίδες καθώς και ανάρτηση επιλεγμένου υλικού προβολής όπως φωτογραφίες βίντεο κ.λπ. με αγορές-στόχους το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Σκοπός η προβολή της Ελλάδας σε συγκεκριμένα ηλικιακά κοινά ανά χώρα, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ταξίδια. Ο ΕΟΤ επέλεξε το Facebook καθώς, όπως σημειώνει, αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο με πάνω από 1,1 δισ. χρήστες σε μηνιαία βάση και κατά μέσον όρο 700 εκατ. χρήστες σε καθημερινή βάση.

Δεκάδες δράσεις πραγματοποίησε ο Δήμος Θήρας το 2013 στο πλαίσιο του Ετους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη, γεγονός που επηρέασε θετικά και την τουριστική κίνηση στο νησί. Ο δήμος δημοσίευσε το σύνολο των δράσεων στον διαδικτυακό τόπο santorini2013.gr, που δημιουργήθηκε πέρυσι για τους σκοπούς της πρωτοβουλίας με πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα, τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις κ.ά. Οι δράσεις, που προέβαλαν με συντονισμένο και οργανωμένο τρόπο τη γαστρονομία του νησιού, υλοποιήθηκαν με τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των τοπικών φορέων του νησιού (ξενοδόχων, εστιατόρων κ.ά.).

Προώθηση της Αθήνας από 18 αεροδρόμια

Σε διακεκριμένες θέσεις προβολής των αεροδρομίων του Μονάχου, του Ντίσελντορφ και του Αμβούργου παρουσιάζεται ο προορισμός της Αθήνας στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που τελεί υπό την αιγίδα του υπ. Τουρισμού και του ΕΟΤ με τίτλο «Perhaψ You’re an Aθenian too» ή «Ισως και εσύ να είσαι Αθηναίος». Φιλοσοφία της είναι η προώθηση της Αθήνας από 18 αεροδρόμια της Ε.Ε., του Καναδά, των ΗΠΑ, της Λατινικής Αμερικής και της Ρωσίας και σε περίπου 170 εκατ. επιβάτες που διακινούνται ετησίως από αυτά. Στο πλαίσιο αυτό, ο γ.γ. του ΕΟΤ Π. Λειβαδάς και ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Γ. Παράσχης επισκέφθηκαν τη Γερμανία και συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου του Αμβούργου δρα Μπερντ Ετζεντ. Για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 10,7%.