ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» σε τουριστική επένδυση 50 εκατ. στη Μήλο

«Πράσινο φως» σε τουριστική επένδυση 50 εκατ. στη Μήλο

Eγκρίθηκε η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 216 κλινών, καθώς και οι περιβαλλοντικοί όροι αυτού, στη Μήλο από την εταιρεία AXSITE Aγροτουριστική Τουριστική Α.Ε. με κοινή απόφαση των υπ. Τουρισμού και ΠΕΚΑ Ολγας Κεφαλογιάννη και Γιάννη Μανιάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση σε πρώτη φάση θα ανέλθει στα 50 εκατ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί σε έκταση περίπου 472 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο spa.

Υποστηρικτικά θα δημιουργηθούν εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, πισίνες, εσωτερικό δίκτυο, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών.

Στην κοινή υπουργική απόφαση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως κατά τη λειτουργία του σύνθετου τουριστικού καταλύματος θα επιδιωχθεί από τον φορέα του έργου και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μια σειρά δράσεων. Πρόκειται για δημιουργία χώρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ο οποίος θα αξιοποιείται και από τοπικούς φορείς, για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, τη συμβολή στις προσπάθειες του δήμου για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Μήλου και τη δημιουργία κινήτρων στους επισκέπτες του τουριστικού καταλύματος να ανακαλύψουν το νησί απορρίπτοντας τη λογική του all inclusive.

Επίσης, στις δράσεις περιλαμβάνεται η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία τοπικού συμφώνου ποιότητας και υποστήριξης των τοπικών παραγωγών και η διεύρυνση της δραστηριότητάς τους για παραγωγή και βιολογικών προϊόντων πρώτης ποιότητας, τα οποία θα ενσωματωθούν στα μενού του ξενοδοχείου. Παράλληλα, προβλέπεται η έμπρακτη ενθάρρυνση νέων επαγγελματιών στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών (οργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων, ξεναγήσεις, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, καταδυτικός τουρισμός κ.ά.) και η υλοποίηση προγραμμάτων για τη διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση νέων της περιοχής σε θέματα παροχής τουριστικών υπηρεσιών.