ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (14/5/14)

Σύντομα (14/5/14)

Πρόσκληση για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Πρόσκληση να επενδύσουν στην Ελλάδα στον τουριστικό τομέα απηύθυνε η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας χθες στο ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μελβούρνης στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αυστραλία. Επίσης, ενημέρωσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ότι θα τοποθετηθεί τουριστικός ακόλουθος στην Αυστραλία με έδρα τη Μελβούρνη. Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη δέσμης νομοθετικών μέτρων όπως τη θέσπιση νέων τουριστικών προϊόντων, την τροποποίηση του χωροταξικού πλαισίου, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, την προώθηση της τουριστικής κατοικίας με στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Παράλληλα, είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα είχαν θετικές επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα, επισημαίνοντας ότι το 2013 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για την τουριστική κίνηση, καθώς με τους επιβάτες κρουαζιέρας ξεπέρασε τα 20 εκατ. επισκέπτες. Για το 2014 εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά.

Ιστοσελίδα στα ελληνικά απέκτησε η Ryanair

Φιλικότερη προς τους Ελληνες χρήστες επιχειρεί η Ryanair να κάνει την ιστοσελίδα της, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη για το ελληνικό κοινό και στα ελληνικά. Η νέα ιστοσελίδα www.ryanair.com/gr της ιρλανδικής χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας προσφέρει πλέον και μια εφαρμογή «ανιχνευτή ναύλου» στην οποία οι πελάτες θα μπορούν να βρουν τους χαμηλότερους ναύλους και να προχωρήσουν σε σχετική κράτηση με κριτήριο την τιμή, τη διαδρομή και την περίοδο του ταξιδιού. Παρέχεται επίσης πλέον η δυνατότητα να μοιραστούν οι χρήστες τις πληροφορίες αυτές με φίλους και συγγενείς μέσω της εφαρμογής «μοιράσου τον ναύλο» που προσφέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα η εταιρεία διαμόρφωσε τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ «η Ryanair μου» στο οποίο θα καταγράφονται οι ταξιδιωτικές συνήθειες των χρηστών, με ασφάλεια και ευκολία. Το προσωπικό προφίλ θα παρέχει τη δυνατότητα ταχύτερων κρατήσεων, chec-in μέσω της ιστοσελίδας, ενώ η εταιρεία θα παρουσιάζει και θα προωθεί -το προσεχές διάστημα- οικογενειακά και επαγγελματικά προϊόντα που θα συμβαδίζουν με το προφίλ του χρήστη.

Συμβολαιακή γεωργία για ηλίανθο

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, που αφορά παραγωγούς καλλιέργειας ηλίανθου των νομών Γρεβενών, Δράμας, Κοζάνης και Σερρών, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία «Φυτοενέργεια Α.Ε.». H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια του ηλίανθου αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω εταιρεία. Η εταιρεία «Φυτοενέργεια Α.Ε.» έχει τις εγκαταστάσεις της στο Παραλίμνιο του νομού Σερρών και δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιοκαυσίμων και στην εμπορία αγροτικών εφοδίων, δημητριακών, καθώς και ζωοτροφών.

To Navarino Challenge, μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της περασμένης χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί και φέτος από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή πάλι του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Ντιν Καρνάζις. Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάπτυξη στην περιοχή του αθλητικού τουρισμού γι’ αυτό έχουν εμπλουτίσει τη διοργάνωση και με άλλες πρωτοβουλίες, όπως τη διοργάνωση ημερίδας για την παιδική παχυσαρκία στο The Westin Resort Costa Navarino καθώς και μαθήματα τάε κβο ντο από τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Costa Navarino.

Διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις στα «Ποσειδώνια»

Εως τις 23 Μαΐου θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να λάβουν μέρος στις επιχειρηματικές συναντήσεις MariMatch2014 B2BNetworkingEvent στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2014», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 και 5 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής http://www.b2match.eu/marimatch2014/registration και να υποβάλουν ένα προφίλ. Tα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Από τις 16 έως τις 25 Μαΐου θα γίνει η επιλογή και ο προγραμματισμός των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων από τις εγγεγραμμένες στην πλατφόρμα επιχειρήσεις.