ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (15/5/14)

Σύντομα (15/5/14)

Ετοιμο το πρώτο τουριστικό πακέτο για ποδηλάτες

Ετοιμο προς πώληση στις αγορές της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι το πρώτο τουριστικό πακέτο για ποδηλάτες στο Ρέθυμνο, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου. Το πακέτο περιλαμβάνει στην τιμή, μεταφορά και συντήρηση του ποδηλάτου, διαμονή, ειδική διατροφή, προγράμματα περιηγήσεων με γαστρονομικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον. Αυτό ανέφερε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη παρουσιάζοντας στο συνέδριο Hospitality.now το συνολικό σχέδιο του δήμου για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στον δημοφιλή προορισμό της Κρήτης. Μέχρι στιγμής λειτουργεί ένα δίκτυο κίνησης ποδηλάτων στη πόλη του Ρεθύμνου. Το δίκτυο, μήκους 168 χλμ. που προτείνεται, περιλαμβάνει ποδηλατική διαδρομή κάθε 10 χλμ. η οποία θα συνδέει την ορεινή ενδοχώρα με την πόλη του Ρεθύμνου και την πεδινή παραλιακή διαδρομή.

Στην 38η θέση με 100 διεθνή συνέδρια η Ελλάδα το 2013

Η Ελλάδα το 2013 βρέθηκε στην 38η θέση με 100 διεθνή συνέδρια από την 34η θέση που ήταν το 2012 με 114 συνέδρια σύμφωνα με στοιχεία του International Congress & Convention Association που επικαλείται ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματικών Οργανωτών Συνεδρίων. Αντίστοιχα η πόλη της Αθήνας κατέλαβε την 47η θέση με 49 συνέδρια όταν το 2012 είχε την 40ή θέση με 52 συνέδρια, ενώ η πόλη της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην 219η θέση με 10 συνέδρια όταν το 2012 βρισκόταν στην 117η θέση με 19 συνέδρια. Ως δημοφιλέστερη χώρα για διεθνή συνέδρια πέρυσι αναδείχθηκαν οι ΗΠΑ με 829 διοργανώσεις και ως δημοφιλέστερη πόλη το Παρίσι με 204 διοργανώσεις. Στο μεταξύ, παρουσιάσθηκε στους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και τους φορείς της Θεσσαλονίκης ο νεοσύστατος φορέας προσέλκυσης συνεδρίων για τη συμπρωτεύουσα Thessaloniki Convention Bureau. Οπως ανέφερε η πρόεδρος του φορέα κ. Δέσποινα Αμαραντίδου στόχος αποτελεί με τη δραστηριότητά του ο αριθμός των συνεδρίων που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή να αυξηθεί κατά 30% στην επόμενη πενταετία.

Αρχαιρεσίες σε ΣΑΕ-ΕΠΕ

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών – ΕΠΕ πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη 15 Μαΐου. Ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών (ΣΑΕ) – ΕΠΕ μεταβάλλεται και στο πλαίσιο της αλλαγής οι αρχαιρεσίες αποτελούν ένα καθοριστικό βήμα. Υποψήφιοι για το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι: η Ιωάννα Αναστασοπούλου, ο Γιώργος Βερνίκος, ο Δημήτρης Γιαννίδης, ο Γιώργος Γκράτσος, ο Νέλλος Κανελλόπουλος, ο Ζακ Κισέολγου, ο Λευτέρης Κουρτάλης, ο Σταύρος Λεκκάκος, ο Στάθης Λοΐζος, ο Ιωάννης Μίχος, ο Ιωάννης Πολυχρονίου, ο Παναγής Σταυρίδης, ο Αριστομένης Συγγρός, ο Γιώργος Συριανός και ο Γεράσιμος Φωκάς.

Διακρατική συμφωνία με την Αυστραλία για τη χορήγηση βίζας σε 500 άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο υπέγραψαν χθες στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στην Καμπέρα η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπ. Μετανάστευσης της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον. Η συμφωνία, που έχει στόχο την κινητικότητα των νέων μεταξύ των 2 χωρών αποτελούσε αίτημα της ομογένειας και θα τεθεί σε ισχύ μόλις επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο στους Ελληνες όσο και στους Αυστραλούς φοιτητές, οι οποίοι θα θελήσουν να έλθουν στην Ελλάδα αξιοποιώντας τη σχετική συμφωνία.

Νέο πρόγραμμα υγείας από την Groupama

Ενα νέο πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης σε προσιτό κόστος προωθεί στην αγορά η Groupama Ασφαλιστική. Πρόκειται για το Santé Essentiel που έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα γκάμα ισοβίων και ετησίως ανανεούμενων προγραμμάτων της εταιρείας. Το νέο πρόγραμμα καλύπτει από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σοβαρά περιστατικά, παρέχοντας κάλυψη των εξόδων νοσηλείας στην Ελλάδα έως 100%, ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου, κάλυψη έκτακτων περιστατικών, καθώς και εξόδων πριν και μετά τη νοσηλεία. Εξοδα νοσηλείας καλύπτονται και στο εξωτερικό, ενώ οι ασφαλισμένοι επωφελούνται επιπρόσθετα από άμεση ιατρική βοήθεια και επείγουσα μεταφορά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα οικονομικά οφέλη του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων η απευθείας πληρωμή του νοσοκομείου από την εταιρεία, χωρίς όριο αμοιβών σε περίπτωση επιλογής συμβεβλημένου νοσηλευτικού ιδρύματος και η δυνατότητα αξιοποίησης άλλου φορέα κοινωνικής ή ιδιωτικής ασφάλισης για μείωση ή ακόμα και μηδενισμό του ποσού συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα.