ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (16/5/14)

Σύντομα (16/5/14)

Βραβείο στον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη

Επειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων απονέμεται βραβείο στον καθηγητή – ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, πρόεδρο του 18ου Επιστημονικού Συνεδρίου του ΣΕΠ, για το συνολικό έργο του. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων ιδρύθηκε το 1979 ως μη κυβερνητικός φορέας με σκοπό να συμβάλει στην προαγωγή της Περιφερειακής Επιστήμης και των σπουδών της καθώς και των σχετικών πολιτικών, διοικητικών τεχνικών και επαγγελμάτων. Συνιστά μία από τις πιο σημαντικές επιστημονικές κοινότητες της Ελλάδος, με μέλη διακεκριμένους καθηγητές ΑΕΙ, πολιτικούς, τεχνοκράτες, κρατικούς και κοινοτικούς λειτουργούς, ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους επιστήμονες διαφόρων κλάδων και γνωστικών αντικειμένων της Περιφερειακής Επιστήμης, των οποίων η προσφορά είναι εθελοντική (http://sepgov.wordpress.com/).

Νέες πτήσεις και δρομολόγια προσθέτουν ξένες αεροπορικές

Η δυναμική του ελληνικού τουριστικού προορισμού κινητοποιεί τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες να προσθέσουν νέες πτήσεις και δρομολόγια προς τη χώρα μας από τώρα για την επόμενη χρονιά. Για παράδειγμα, η British Airways αποφάσισε να ξεκινήσει νέες αεροπορικές συνδέσεις από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο με την Κρήτη και τη Ρόδο για τη θερινή περίοδο του 2015. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα πετάει τέσσερις φορές την εβδομάδα στην Κρήτη και δύο στη Ρόδο. Επίσης, ανακοίνωσε άλλες τρεις νέες συνδέσεις για την προσεχή σεζόν με προορισμούς της Ιταλίας και της Τουρκίας.

Κέρδη για ΕΛΓΕΚΑ το α΄ τρίμηνο

Ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 200.000 ευρώ εμφάνισε η ΕΛΓΕΚΑ το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, έναντι ζημιών ύψους 3,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για τους πρώτους τρεις μήνες της τρέχουσας χρήσης ανήλθε στα 69,5 εκατ. ευρώ έναντι 73,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, καταγράφοντας πτώση 5%. Σε επίπεδο τομέων δραστηριότητας, ο όμιλος αύξησε την κερδοφορία του στον τομέα της εμπορίας καταναλωτικών αγαθών, ως συνέπεια της μεταβολής του επιχειρησιακού μοντέλου της θυγατρικής του «Arista» και του συνακόλουθου περιορισμού των ζημιών της. Ο τομέας της βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδική πορεία, ενώ θετική παραμένει η παρουσία στον τομέα των «logistics».

Η airtickets.gr ανακοίνωσε ότι πιστοποιήθηκε με το PCI-DSS, το υψηλότερο διεθνώς πρότυπο ασφαλείας ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το εν λόγω πρότυπο αναπτύχθηκε από 5 διεθνείς οργανισμούς καρτών (American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard Worldwide και Visa International) με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων των κατόχων καρτών μέσω της ευρείας προώθησης και υιοθέτησής τους. Oρίζει συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας, με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται οι εμπορικές επιχειρήσεις που δέχονται, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν ή μεταδίδουν δεδομένα καρτών πληρωμής.

Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο για ασφάλεια στη Μεσόγειο

Πώς αντιμετωπίζονται τα νέα προβλήματα ασφάλειας της Μεσογείου; Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης της Ευρωζώνης, της ανάπτυξης των ισλαμικών κινημάτων και των αραβικών επαναστάσεων στον χώρο της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής; Πώς θα αναπτυχθεί στο άμεσο μέλλον η πολιτική της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή; Στα παραπάνω, μεταξύ άλλων, ερωτήματα φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις το τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Ευρωμεσογειακές σχέσεις και η ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική: Πολιτική Οικονομία, Ασφάλεια και Διεθνείς Σχέσεις μετά την Αραβική Ανοιξη», που αρχίζει σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις από επιστήμονες από την Αίγυπτο, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μαλαισία, τη Μάλτα, την Τουρκία και, φυσικά, την Ελλάδα. «Το συνέδριο στοχεύει να αποτελέσει μια έγκυρη πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου μεταξύ ακαδημαϊκών και αναλυτών από διάφορες χώρες της περιοχής της Μεσογείου, καθώς και να προσφέρει το έναυσμα για ακόμη πιο στενή ερευνητική συνεργασία, κυρίως μεταξύ των πανεπιστημίων που βρίσκονται στις δύο ακτές του Αιγαίου», αναφέρουν οι διοργανωτές του συνεδρίου, δηλαδή το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Σμύρνης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης και το Araid πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Σαραγόσας.