ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουρκολιάς: Σταθμός για την Εθνική Τράπεζα η αύξηση κεφαλαίου

Τουρκολιάς: Σταθμός  για την Εθνική Τράπεζα η αύξηση κεφαλαίου

Tην ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Εθνικής Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ο κ. Τουρκολιάς τόνισε ότι «η έναρξη διαπραγμάτευσης σήμερα στο Χ.Α. των νέων μετοχών από την ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου αποτελεί σταθμό στη στρατηγική της τράπεζας. Στρατηγική, που μεταξύ άλλων προβλέπει την περαιτέρω διεύρυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην Εθνική Τράπεζα. Με την πρόσφατη αύξηση, αφενός, ενισχύσαμε από 16% σε 43% τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μετοχική μας βάση, αφετέρου, διευρύναμε σημαντικά τον πολυμετοχικό μας χαρακτήρα. Θωρακισμένοι κεφαλαιακά με EBA Core tier1, που μετά και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που έχουμε ήδη υλοποιήσει και ολοκληρώσει μέχρι το φθινόπωρο, θα φθάσει το 18,2%. Με τον υπολογισμό κεφαλαίων, βάσει Βασιλείας ΙΙΙ, ο συντελεστής ιδίων κεφαλαίων θα είναι στο 11,7% με ευρωπαϊκό μέσο όρο το 10%. Με την κεφαλαιακή μας θωράκιση και τη μοναδική μας θέση σε ρευστότητα, προχωρούμε δυναμικά στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνεται ότι χθες άρχισε η διαπραγμάτευση των 1.136.363.637 νέων μετοχών της Εθνικής που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου της, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.