ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (22/5/14)

Σύντομα (22/5/14)

Στα 4,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Ελβάλ το πρώτο τρίμηνο

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Ελβάλ το πρώτο τρίμηνο του 2014 εμφανίζοντας ενοποιημένα κέρδη μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 4,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,2 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου 2013. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 247 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 4,7%, τα μεικτά κέρδη στα 19 εκατ. ευρώ από 20 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2013, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 15,5%, στα 17,8 εκατ. ευρώ.

Η μείωση του ενεργειακού κόστους μόνο μερικώς έχει ευνοήσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Οι επενδυτικές εκροές του ομίλου ανήλθαν στα 9,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός του ανήλθε στα 203,7 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2013. Κατά τους πρώτους μήνες του 2014 σχεδιάστηκε η αναδιάρθρωση του ομίλου με τις υπό εξέλιξη απορροφήσεις των θυγατρικών εταιρειών Elval Colour και ΕΤΕΜ.

Στην Αθήνα, 27 Μαΐου, η απονομή των European Business Awards

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί, στις 27 Μαΐου, η τελετή απονομής των European Business Awards sponsored by RSM, που επιβραβεύουν την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η τελετή θα αποτελέσει αφορμή για την προβολή της Ελλάδας τόσο στα ευρωπαϊκά όσο και στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Στον φετινό διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή στην πρώτη φάση της διαδικασίας 17.000 επιχειρήσεις από 30 χώρες της Ευρώπης. Από αυτές εκλέχθηκαν από τους κριτές 375 National Champions, 100 Ruban d’ Honneurs (10 από κάθε κατηγορία) και από αυτούς θα αναδειχθούν στον τελικό 10 νικητές – ένας για κάθε κατηγορία. Στον περυσινό θεσμό οι συμμετέχοντες εκπροσώπευαν συνδυαστικά κύκλο εργασιών άνω του 1 τρισ. ευρώ (8,23% του ΑΕΠ της Ε.Ε.) απασχολώντας πάνω από 2,7 εκατ. υπαλλήλους. Κύριος χορηγός του θεσμού, που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, είναι η RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ορκωτών ελεγκτών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων στον κόσμο με πάνω από 700 γραφεία σε 108 χώρες και 32.500 στελέχη διεθνώς.

Αύξηση απασχόλησης

Ο όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη την τελευταία πενταετία παρουσίασε αύξηση των θέσεων εργασίας, διατηρώντας παράλληλα αμείωτες τις αποδοχές των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, το εργατικό δυναμικό του ομίλου αυξήθηκε κατά 132% το διάστημα 2008-2013, αύξηση που κατατάσσει τον όμιλο στην πρώτη τριάδα των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε εργαζομένους, τη στιγμή που οι δείκτες στις ελληνικές εισηγμένες δείχνουν μείωση της απασχόλησης κατά 30%. Το ίδιο διάστημα, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση του δικτύου πωλήσεών της κατά 45%, ξεπερνώντας τους 4.000 συνεργάτες, με τις συνολικές θέσεις απασχόλησης του ομίλου να ξεπερνούν τις 4.700.

Το νέο βελτιωμένο της πρόγραμμα «Convention Plus» για διοργανωτές συνεδρίων και συνέδρους παρουσίασε η Star Alliance- The way the Earth connects. Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται περισσότερες δυνατότητες επιλογής ναύλων στους συνέδρους, καταργείται το τέλος κράτησης για το διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων, προσφέρεται ένα νέο εργαλείο υποστήριξης για τους διοργανωτές και εισάγεται μια απλοποιημένη διαδικασία συμφωνιών με τα μέλη. Το εύρος των διαθέσιμων ναύλων για τους συνέδρους επεκτείνεται με την εισαγωγή περισσότερων κατηγοριών ναύλων και με εκπτώσεις που κυμαίνονται από 4% έως 20%.

Σύστημα «Πληρώνω – Εκδίδω» από την International Life

Σε πλήρη λειτουργία θέτει το σύστημα συνολικής διαχείρισης συμβολαίων στον κλάδο αυτοκινήτου ο όμιλος της International Life, επεκτείνοντας την εφαρμογή «Πληρώνω – Εκδίδω» σε όλους τους κλάδους ασφάλισης. Η εφαρμογή του συστήματος είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη νέα νομοθεσία, η οποία απαιτεί την καταβολή ολόκληρου του ασφαλίστρου για την έναρξη ισχύος της ασφαλιστικής κάλυψης. Σύμφωνα με τον νόμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα, δεν επιτρέπεται η έκδοση και φυσικά η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο πριν από την εξόφληση ολόκληρου του ποσού. Ο διευθύνων σύμβουλος της International Life, κ. Γιάννης Μπράβος, δήλωσε ότι «η εταιρεία διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα και την τεχνολογία υποστήριξης και εξυπηρέτησης των δικτύων με στόχο να κάνει την εργασία του διαμεσολαβητή όσο πιο εύκολη γίνεται, μέσα από την υποστήριξή του από το διαφανές και εύχρηστο online σύστημα ONE».