ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοδος 7,91% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις

Ανοδος 7,91% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις

H επάνοδος των αγοραστών το τελευταίο ανοδικό τριήμερο αποκατέστησε τη χρηματιστηριακή ισορροπία. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε συνολικά 7,91%, που αντιστοιχεί σε αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 7,49 δισ. ευρώ. Την Πέμπτη ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε 1,25% και διαμορφώθηκε στις 1.150,97 μονάδες. Το κλίμα στην αγορά δείχνει να προεξοφλεί ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ χθες αναβαθμίστηκε η πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch από Β- σε Β. Oι επενδυτές φαίνεται ότι προεξοφλούν την αναβάθμιση καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, ένδειξη υποχώρησης του ρίσκου. Παράλληλα, θετικά επιδρά και η έκθεση της Morgan Stanley, η οποία θεωρεί τις διορθώσεις στις μετοχές πρόσκαιρες και συστήνει αύξηση θέσεων σε κάθε ευκαιρία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η έκθεση της UBS, η οποία αναφέρει ότι οι πιθανότητες μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές μειώνονται. Οπως σημειώνει ο ελβετικός επενδυτικός οίκος σε τελευταία έκθεσή του, η Νέα Δημοκρατία έχει μειώσει την απόσταση που τη χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Η αξία των συναλλαγών περιορίσθηκε αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και έφθασε τα 143,1549 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η αξία των πακέτων διαμορφώθηκε στα 13,94 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 2,28% και διαμορφώθηκε στα 2,240 ευρώ, η Eurobank κέρδισε 2,78% και έφθασε τα 0,370 ευρώ. Επίσης ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς κατέγραψε κέρδη 1,88% και διαμορφώθηκε στα 1,630 ευρώ, η μετοχή της Alpha Bank ενισχύθηκε 1,24% και έκλεισε στα 0,655 ευρώ.