ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (27/5/14)

Σύντομα (27/5/14)

Καθαρά κέρδη 4,8 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο για την ΕΧΑΕ

Aύξηση 20% εμφάνισε στην κερδοφορία ο όμιλος της ΕΧΑΕ το πρώτο τρίμηνο 2014. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της μητρικής εταιρείας του χρηματιστηρίου, μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε 4,8 εκατ. ευρώ έναντι 4 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2013. Ο κύκλος κύριων εργασιών του ομίλου ανήλθε στα 10,2 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2014 έναντι 8,85 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν στα 9,9 εκατ. ευρώ έναντι 8,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2013. Στο α΄ τρίμηνο 2014 ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε από την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και των τιμών στην αγορά αξιών. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε επίσης από τη διαπραγμάτευση, την εκκαθάριση και τον διακανονισμό των παραστατικών τίτλων (warrants), ένα νέο χρηματοοικονομικό προϊόν που εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το β΄ τρίμηνο του 2013. Το α΄ τρίμηνο 2014 σε warrants πραγματοποιήθηκε το 10,7% της αξίας και το 19,7% του όγκου συναλλαγών της αγοράς αξιών. Η ρευστότητα της αγοράς παρουσίασε αύξηση, με τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών να ανέρχεται σε 51,2 εκατ. μετοχές έναντι 40,0 εκατ. μετοχών το α΄ τρίμηνο 2013.

Δεκαεπτά εταιρείες στο 1ο egg Investor Day

Ενα χρόνο μετά την είσοδο 21 πολλά υποσχόμενων επιχειρηματικών ομάδων στο egg – enter grow go και καθώς πλησιάζουν στην «αποφοίτησή» τους, στο «go», το πρόγραμμα egg, μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank, την οποία σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia, διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την «εκκόλαψη» ενός Δικτύου Αγγέλων Επενδυτών στην Ελλάδα, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014. Κατά τη διάρκεια του 1ου egg Investor Day, 17 επιλεγμένες startups του Corallia, του egg, του IQbility και του Orange Groove διαγωνίστηκαν στη δημόσια παρουσίαση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, εκπαιδεύτηκαν και πήραν ανάδραση από κορυφαίους επιχειρηματίες, επενδυτές και από στελέχη των Golden Seeds, ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα Αγγέλων Επενδυτών στις ΗΠΑ, με παρουσία σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Τέξας και Silicon Valley. Οι 4 καλύτερες startups, CityGame (Corallia), Insiders Travel Experiences (egg), SoCool (egg) και Truckbird (egg) είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν στους αγγέλους επενδυτές, καθώς και να συνομιλήσουν μαζί τους με σκοπό την επένδυση στην ιδέα, την ομάδα και το σχέδιό τους.

International Life, αλλάζει ζωές…

Με κεντρικό μήνυμα «Αλλάζοντας Ζωές» ολοκληρώθηκε το 39ο συνέδριο πωλήσεων της International Life, το οποίο εστίασε στις αλλαγές που συντελούνται, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό περιβάλλον της εταιρείας προς την κατεύθυνση μιας πελατοκεντρικής στρατηγικής. Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Φωκίων Μπράβος, ενώ στην ομιλία του ο γενικός διευθυντής του ομίλου, κ. Γιάννης Φουρλής, επικεντρώθηκε στις διεθνείς τάσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, στις οργανωτικές αλλαγές στην εταιρεία και στην πελατοκεντρική προσέγγιση του cross selling. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ασφαλιστικοί σύμβουλοι και στελέχη πωλήσεων και διοικητικοί υπάλληλοι.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία ανακοίνωσε επισήμως χθες την ανάληψη της διαχείρισης των υπηρεσιών υγείας του μη κερδοσκοπικού Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία «Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών Υγεία Α.Ε.» «ευχαριστεί το Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν» και την Τράπεζα Πειραιώς για την εμπιστοσύνη τους προς τη διοίκηση του ομίλου Υγεία». Ο όμιλος Υγεία αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και θυγατρική εταιρεία της «Marfin Investment Group A.E.» (MIG).

Interamerican: πρόγραμμα ασφάλισης στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης δημιούργησε η Interamerican, ειδικά για το ανθρώπινο δυναμικό της ΑΒ Βασιλόπουλος, δίνοντας τη δυνατότητα σε 7.200 εργαζομένους να επωφεληθούν των ασφαλιστικών καλύψεων ζωής, ατυχημάτων, νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης. Οι επιχειρήσεις που έχουν εμπιστευθεί την Interamerican για ομαδική ασφάλιση του ανθρώπινου δυναμικού τους ξεπερνούν τις 700. Η ασφαλιστική εταιρεία ανήκει στον όμιλο Achmea, έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιριστικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς στον κόσμο και τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, η εμπειρία του οποίου ξεπερνά τα 200 έτη. Σε αυτό το πλαίσιο η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης από την Interamerican, εκφράζοντας έτσι την αναγνώριση από τη διοίκηση της μεγάλης προσφοράς του προσωπικού στην ανάπτυξη της εταιρείας. Για την ασφάλιση διαμεσολάβησε η εταιρεία Μαρτέν Α.Ε.