ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση κερδών κατά 44,29% το 9μηνο για τον όμιλο Jumbo

Αύξηση κερδών κατά 44,29% το 9μηνο για τον όμιλο Jumbo

Ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 69,48 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος Jumbo κατά το εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2013-Ιούνιος 2014) έναντι 48,15 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση κατά 44,29%. Οπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, το τρίτο τρίμηνο του 2013 περιελάμβανε και την αρνητική επίπτωση από την απομείωση τραπεζικών καταθέσεων, της θυγατρικής εταιρείας στην Τράπεζα Κύπρου.

Σε συγκρίσιμη βάση, τα κέρδη του ομίλου για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης είναι αυξημένα κατά 5,92%. Οπως είχε ήδη ανακοινωθεί στους μετόχους, οι πωλήσεις του ομίλου κατά το εννεάμηνο ανήλθαν σε 410,94 εκατ. ευρώ έναντι 381,85 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, αυξήθηκε κατά 7,62%. Η επίδοση αυτή οφείλεται στη σημαντική ενίσχυση πωλήσεων των καταστημάτων της Βουλγαρίας και της Κύπρου, σε συνδυασμό με τη διατήρηση σε θετικό έδαφος των πωλήσεων του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα. Επίσης, στη θετική αυτή επίδοση συνέβαλε και η λειτουργία των 2 πρώτων καταστημάτων του ομίλου στη Ρουμανία. Kατά το εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, λειτούργησαν 5 νέα καταστήματα εκ των οποίων τα 2 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 2 στη Ρουμανία, ενώ τερματίστηκε η λειτουργία του μισθωμένου καταστήματος στον Προμαχώνα.

O όμιλος σήμερα αριθμεί 66 καταστήματα, εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στη Ρουμανία, ενώ ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στο ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo. Επίσης τον Φεβρουάριο προχώρησε στην αγορά κτιριακού συγκροτήματος αποθηκών και γραφείων 27.452 τ.μ. έναντι συνολικού τιμήματος 12 εκατ. ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα ο όμιλος να διαθέτει περίπου 270.000 τ.μ. ιδιόκτητους υπερσύγχρονους στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους.

Το μεικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 52,15% έναντι 50,94% της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η βελτίωση αυτή οφείλεται εν μέρει στην ισχυροποίηση του ευρώ καθώς και του προϊοντολογικού μείγματος.