ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (28/5/14)

Σύντομα (28/5/14)

Προσφορές στα προϊόντα ψύξης από την «Κωτσόβολος»

Με μεγάλες προσφορές στα προϊόντα ψύξης, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου, γιορτάζει τα έξι χρόνια ανακύκλωσης συσκευών η «Κωτσόβολος». Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι αποφασίσουν να αγοράσουν νέο ψυγείο, καταψύκτη, ψυγειοκαταψύκτη αξίας άνω των 399 ευρώ θα έχουν όφελος στην αξία του ΦΠΑ 23% και θα μπορούν έχουν ευκολίες πληρωμής έως και 40 άτοκες δόσεις. Επίσης, παρέχεται δωρεάν παραλαβή της παλιάς τους συσκευής προς ανακύκλωση. Για το ίδιο διάστημα, όλα τα κλιματιστικά Toyotomi θα διατίθενται επίσης με δώρο την αξία του ΦΠΑ 23% και έως 40 άτοκες δόσεις, ενώ επιπλέον θα γίνεται δωρεάν η εγκατάσταση αλλά και η απεγκατάσταση του παλιού κλιματιστικού που θα ανακυκλωθεί. Η εγκατάσταση αφορά το πακέτο Silver. Σημειώνεται ότι η «Κωτσόβολος» ήταν η πρώτη αλυσίδα που ξεκίνησε στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2008, την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Οι καταναλωτές, όπως πάντα, μπορούν να μάθουν περισσότερα τόσο στο δίκτυο των 99 καταστημάτων της αλυσίδας σε όλη τη χώρα όσο και στο www.kotsovolos.gr.

Ενίσχυση εξαγωγών για την ΑΓΕΤ Ηρακλής

Σημαντική βελτίωση κατέγραψαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής, καθώς, όπως αναφέρει η διοίκηση στη σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε συνεχή έτη ύφεσης στην εγχώρια αγορά, καταγράφεται αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια και συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής και ιδίως στα μεγάλα οδικά έργα. Στον αντίποδα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, οι ζημίες μετά από φόρους του ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής περιορίστηκαν σε 12,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 86,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε κατά 15% σε 58,1 εκατ. ευρώ, έναντι 50,5 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Πέραν της ανόδου της εγχώριας ζήτησης, αύξηση κατέγραψαν και οι εξαγωγές του ομίλου, συνεισφέροντας στο τελικό αποτέλεσμα. Οσον αφορά τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου, αυτά διαμορφώθηκαν σε ζημίες 6,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 101,3 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Παραδοσιακά σκάφη: 2η πλωτή έκθεση

Aπό τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στα Μέθανα η 2η πλωτή έκθεση παραδοσιακών σκαφών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τρεχαντήρια, βαρκαλάδες, περάματα, καραβόσκαρα, λίμπερτι, γαΐτες και άλλα χειροποίητα παραδοσιακά σκάφη. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών και η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού με τη στήριξη του Δήμου Τροιζηνίας, του Λιμενικού Ταμείου Μεθάνων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η έκθεση απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα επισκεπτών από τους ταξιδιώτες έως τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι εκδηλώσεις της έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου και του υπ. Τουρισμού.

Τη διεθνή διάκριση «Best Local Operator 2014» απένειμε στα Athens Walking Tours -που διοργανώνουν ξεναγήσεις και δραστηριότητες για μεμονωμένους τουρίστες στην Αθήνα- ο Viator, ένας εκ των κορυφαίων on line ταξιδιωτικών οργανισμών παγκοσμίως. Ο εν λόγω οργανισμός, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, προσφέρει επιλογές για 15.000 μοναδικές περιηγήσεις σε 1.000 προορισμούς, σε περισσότερες από 150 χώρες και σε πολλές γλώσσες. Παράλληλα, τα Athens Walking Tours ανακοίνωσαν ότι κέρδισαν για 4η συνεχή χρονιά φέτος το Certificate of Excellence του Tripadvisor με βάση τις κριτικές των χρηστών της διεθνούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας.

Επιτυχής η ελληνική παρουσία στο Project Qatar 2014

Με εννέα εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών «Project Qatar 2014» που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ από 12-15/05/2014 στο νεόδμητο εκθεσιακό κέντρο Qatar National Convention Centre. Η έκθεση αυτή, η οποία διοργανώνεται για 11η φορά, είναι το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο Κατάρ. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τη Διεθνή Εκθεση Qatar Stonetech, η οποία αφορά τον κλάδο των πετρωμάτων (μάρμαρα, γρανίτες), και τη Heavy Max που αφορά τον κλάδο των βαρέων μηχανημάτων. Σκοπός της έκθεσης είναι να καλύψει τις ανάγκες της ανερχόμενης αγοράς του Κατάρ και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, η ανάθεση της οργάνωσης του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2022 έχει οδηγήσει τον κατασκευαστικό κλάδο σε μεγάλη αύξηση και τη χώρα σε αλματώδη οικονομική ανάπτυξη.