ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 2 Ιουνίου το «Πάμε Στοίχημα» μέσω Διαδικτύου

Από 2 Ιουνίου το «Πάμε  Στοίχημα» μέσω Διαδικτύου

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουνίου ξεκινά ο ΟΠΑΠ τη διάθεση του παιγνίου «Πάμε Στοίχημα» μέσω Διαδικτύου. Η διοίκηση του ομίλου, μιλώντας χθες στους αναλυτές είπε ότι, οι αποδόσεις στους παίκτες θα είναι οι ίδιες με εκείνες που προσφέρονται στο επίγειο δίκτυο των πρακτορείων. Ωστόσο, ο ΟΠΑΠ πρότεινε στους πράκτορες διαφορετική προμήθεια, από εκείνη που θα λαμβάνουν από το επίγειο «Πάμε Στοίχημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ πρότεινε την εφάπαξ καταβολή των 20 ευρώ για κάθε ενεργοποίηση κάρτας παίκτη και προμήθεια 8% επί του ποσού που καταθέτει ο παίκτης στον λογαριασμό του. Η αμοιβή αυτή είναι σαφώς χαμηλότερη από εκείνη που λαμβάνουν σήμερα οι πράκτορες, η οποία είναι 8% επί του τζίρου. Σημειώνεται ότι ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλάσιο τζίρο, σε σχέση με το ποσό που τοποθετεί σε ένα παίγνιο.

Οι πράκτορες, σύμφωνα με πληροφορίες δεν προτίθενται να συναινέσουν στη συγκεκριμένη προμήθεια. Ειδικά στην περίπτωση που απαιτηθεί η καταβολή ΦΠΑ, τότε η προμήθεια των πρακτόρων μειώνεται ακόμη περισσότερο. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι πράκτορες είχαν αντιδράσει και στην προσφερόμενη προμήθεια από τη πώληση του λαχείου «Σκρατς», αλλά στο τέλος όλοι συμφώνησαν να πουλήσουν τα λαχεία.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ, αναμορφώνει πλήρως το παίγνιο «Live Betting» μέσα στα πρακτορεία, εφοδιάζοντας τους παίκτες με φορητούς Η/Υ και ταμπλέτες. Το παιχνίδι βγαίνει εκτός του συστήματος Lοtos της Intralot και ξεκινά επίσης την ερχόμενη Δευτέρα.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ στη χθεσινή συνδιάσκεψη με τους αναλυτές, δεν αναφέρθηκε στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία των νέων παιγνίων. Περιορίσθηκε μόνον ν’ αναφέρει ότι το 2014 θα είναι χρονιά σημαντικής ανάκαμψης των εσόδων. Μάλιστα πρόβλεψε μια μονοψήφια ποσοστιαία αύξηση εσόδων από τα παραδοσιακά παίγνια ή οποία θα καταστεί διψήφια χάρις τα έσοδα από τα νέα παίγνια, όπως είναι online στοιχηματισμός, το Σκρατς κ.λπ.

Οι Τσέχοι του ΟΠΑΠ, γι’ άλλη μια φορά δεν θέλησαν να τοποθετηθούν σχετικά με τα δικαιώματα του οργανισμού στο online στοιχηματισμό και τη σχετική κόντρα ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο πρόεδρος και διευθύνων του ομίλου ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι, η διοίκηση του οργανισμού εστιάζεται στην ανάπτυξη προϊόντων και των λύσεων που θα κάνουν αποτελεσματικό το παίγνιο για τους πελάτες του.