ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (29/5/14)

Σύντομα (29/5/14)

Ενισχυμένη κερδοφορία κατά 37% για την MLS Πληροφορική

Aύξηση 37% παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους της MLS Πληροφορική το α΄ τρίμηνο 2014 και διαμορφώθηκαν στα 780.000 ευρώ έναντι 570.000 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 1,64 εκατ. ευρώ έναντι 1,55 εκατ. ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 6%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, συνεχίσθηκε για έβδομο στη σειρά τρίμηνο η άνοδος των οικονομικών μεγεθών της επιχείρησης. Ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2014 αυξήθηκε κατά 50% και ανήλθε σε 3,28 εκατ. ευρώ από 2,18 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 20,44 εκατ. ευρώ από 18,37 στις 31.12.2013. Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη του α΄ τριμήνου του 2014, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS κ. Γιάννης Καματάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «100.000 Ελληνες ήδη χρησιμοποιούν έξυπνα MLS κινητά τηλέφωνα και tablets. Με αυτά που ετοιμάζουμε για τη συνέχεια πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη».

Μέρισμα 0,354 ευρώ προτείνει το Δ.Σ. της Coca-Cola HBC

Το διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola HBC προτείνει μέρισμα 0,354 ευρώ ανά μετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2014. Με βάση το παραπάνω, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εκτιμά ότι το μέρισμα θα καταβληθεί στους μετόχους στις 29 Ιουλίου. Χθες, εξάλλου, η Coca-Cola ανακοίνωσε την αποχώρηση από το διοικητικό συμβούλιο τεσσάρων μελών της, αποχώρηση η οποία θα γίνει κατά τη γενική συνέλευση. Ειδικότερα, αποχωρούν από το Δ.Σ. της εταιρείας οι κ. Αναστάσιος Π. Λεβέντης, Χαράλαμπος Κ. Λεβέντης, Τζον Χάντερ και Στέφαν Χαϊντενράι. Οι παραπάνω θα αντικατασταθούν από δύο νεότερους γόνους της οικογένειας Λεβέντη και συγκεκριμένα τον Αναστάσιο Ι. Λεβέντη και Χρήστο Λεβέντη, καθώς και από τον Χοσέ Οκτάβιο Ρέγιες και Τζον Σέτσι. Ολοι θα είναι μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Coca-Cola HBC κ. Γ. Δαυίδ ευχαρίστησε τα μέλη που αποχωρούν για τη σημαντική συμβολή τους στην εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι αντικαταστάτες τους θα προσδώσουν νέα προοπτική.

Praktiker: εκπλήξεις για τους πελάτες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, που διοργανώθηκε στα 14 καταστήματα Praktiker σε όλη την Ελλάδα, από τις 19 έως τις 24 Μαΐου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα καταστήματα Praktiker σε όλη την Ελλάδα επιφύλασσαν ευχάριστες εκπλήξεις για τους πελάτες: δωροεπιταγές Praktiker αξίας 100 ευρώ για 140 τυχερούς, εντελώς δωρεάν μεταφορά για όλες τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ανεξαρτήτως αξίας, επιπλέον επιδείξεις προϊόντων για ενημέρωση και εκπαίδευση και ειδικές προσφορές για τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιδείξεις. Η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν εξαιρετική, καθώς χιλιάδες πελάτες επισκέφθηκαν τα καταστήματα Praktiker.

Εβδομάδα κρουαζιέρας αποδεικνύεται η τρέχουσα για τα ελληνικά λιμάνια, καθώς μετά την επίσκεψη του νεότερου κρουαζιερόπλοιου (Regal Princess) παγκοσμίως στο λιμάνι του Πειραιά προχθές, οι αφίξεις συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οπως γνωστοποίησε χθες ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), που έχει μειώσει σημαντικά τα τέλη ελλιμενισμού, σήμερα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris, προερχόμενο από τον Βόλο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αφίξεων, προβλέπεται η έλευση 30 κρουαζιερόπλοιων στον ΟΛΘ, έναντι των 25 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη.

Ο Μαρίνος Γιαννόπουλος νέος αντιπρόεδρος της Axia Ventures

Στο δυναμικό της Axia Ventures Group εντάχθηκε ο κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος ως νέος συμμέτοχος. Ο κ. Γιαννόπουλος θα αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου και θα μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Axia φιλοδοξεί να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της, διευρύνοντας τα κοινά και τους κλάδους στους οποίους απευθύνεται, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που εμφανίζονται στη μετά την κρίση εποχή στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Με αφορμή τη νέα συνεργασία, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα, επιτυχημένη εποχή. Στο νέο αυτό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, όπου θα κυριαρχήσουν νέες και έξυπνες συνεργασίες σε όλους τους τομείς». Ο κ. Γεώργιος Λινάτσας, Group Managing Director, δήλωσε: «Η Axia είναι έτοιμη να διευρύνει τις δραστηριότητές της στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο και να εντατικοποιήσει την ήδη ενεργό συμμετοχή της στην ανάκαμψη της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας».