ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικές διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Βραβεία επιχειρηματικότητας sponsored by RSM

Ελληνικές διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Βραβεία επιχειρηματικότητας  sponsored by RSM

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαΐου, η 8η τελετή απονομής των “European Business Awards sponsored by RSM”, η οποία φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα. Με κύριο χορηγό και ενεργό υποστηρικτή την RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, τα “European Business Awards sponsored by RSM” είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η επιτυχημένη πορεία που επιδεικνύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο θεσμό αυτό, συνεχίστηκε και φέτος. Ανάμεσα στις 13 εταιρίες που βραβεύτηκαν στον τελικό, διακρίθηκαν και 3 Ελληνικές!

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν CEO σημαντικών Ευρωπαϊκών και Ελληνικών εταιρειών και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κύριος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ υπήρξε ευρεία κάλυψη τόσο από διεθνή όσο και από εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 17.000 εταιρείες από 30 χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των περσινών συμμετοχών και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σημαντικά.  Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές για κάθε μία από τις 10 επίσημες κατηγορίες των βραβείων. Εντυπωσιακή και φέτος ήταν η επίδοση των ελληνικών εταιρειών όπου από τις 46 ελληνικές εταιρείες οι οποίες είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ως National Champions, οι 10 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιμητικό τίτλο Ruban d’ Honneur. Αυτές είναι οι: CΟCO-MAT, Διαμαντής Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta.

Το βραβείο «The Chairman's Selection Award» απονεμήθηκε στην εταιρεία DIAMANTIS MASOUTIS SA, για την υψηλή επίδοσή της σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο κλάδο στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια από τις πιο δυσμενείς οικονομίες, όπως αυτή της Ελλάδας. Η εταιρεία SKROUTZ SA αναδείχθηκε ως “European Public Champion” συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από την ψηφοφορία του κοινού. Τέλος, ο Κύριος Περικλής Σ. Παναγόπουλος έλαβε το τιμητικό βραβείο «Lifetime Achievement Award» για την προσφορά του στην επιβατηγό ναυτιλία τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. 

Η RSM Greece ως κύριος χορηγός, υποστηρίζει ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην αλλαγή αντίληψης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Η RSM Greece παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αφιλοκερδώς, συνολική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, με σκοπό την προβολή και ανάδειξή τους Πανευρωπαϊκά.