ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

REDS: αύξηση πωλήσεων, μείωση ζημιών το α΄ 3μηνο

REDS: αύξηση πωλήσεων, μείωση ζημιών το α΄ 3μηνο

Περαιτέρω ενδείξεις ότι η κατανάλωση αυξάνεται και ότι τα εμπορικά κέντρα αποτελούν τους βασικούς «αποδέκτες» της εν λόγω θετικής εξέλιξης, προσέφερε χθες η REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στην αγορά ακινήτων. Η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι το σύνολο του κύκλου εργασιών της κατά το πρώτο τρίμηνο, προέρχεται από τη λειτουργία του εμπορικού πάρκου Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 12% σε 1,3 εκατ. ευρώ, έναντι 1,1 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων του πάρκου ενισχύθηκαν κατά 9% κατά τη διάρκεια του πρώτου φετινού τριμήνου, ενώ η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 17,3%. Σημειωτέον ότι το ποσοστό κάλυψης των επιφανειών του πάρκου διαμορφώνονται σε 98%. Τα εν λόγω στοιχεία συνηγορούν υπέρ της άποψης, ότι το Smart Park συνεχίζει να αναπτύσσεται, γεγονός που οφείλεται και στον πρόσφατο εμπλουτισμό του «μείγματος» των καταστημάτων, μέσω νέων προσθηκών που πραγματοποιήθηκαν για τη διεύρυνση του καταναλωτικού κοινού, στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί το πάρκο.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) της REDS κατά το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 150% σε 500.000 ευρώ, έναντι 200.000 ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι ζημίες μετά από φόρους, οι οποίες περιορίστηκαν σε 100.000 ευρώ, έναντι ζημιών 1,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.