ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Ergon είναι νέο μέλος στο δίκτυο της Endeavor

ergonnn

Η Endeavor επεκτείνει το δίκτυό της στην Ελλάδα με την προσθήκη της εταιρείας Ergon, στο πλαίσιο της ενεργού στήριξης της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν.

Η επιλογή έγινε στο 54ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία, που εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτή και CEO Θωμά Δούζη, αξιολογήθηκε από σημαντικούς επιχειρηματίες και στελέχη, όπως η Susan Lyne, Executive Vice President and Chief Executive Officer of AOL’s Brand Group, και το μέλος του διεθνούς διοικητικού συμβουλίου της Endeavor, Wences Casares.

Η εταιρεία Ergon προωθεί την ελληνική γαστρονομία στην Ελλάδα και διεθνώς από το 2008 μέσω των 600 προϊόντων υψηλής ποιότητας που προσφέρει σε συνεργασία με 150 ανεξάρτητους Ελληνες παραγωγούς. Με τη δημιουργία 7 concept stores, εκτός από την πώλησή τους, τα προϊόντα αξιοποιούνται σε menu από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Με πρώτο σταθμό το Λονδίνο, όπου το κατάστημα άρχισε τη λειτουργία του το 2014 και εξυπηρετεί 4.500 πελάτες μηνιαίως, στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει την παρουσία της διεθνώς με 25 επιπλέον καταστήματα έως το 2018.

Aξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 31 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 21 επιχειρήσεις από 15 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 948 από 606 εταιρείες σε 20 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους από mentors και advisors της Endeavor, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυό της και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας διεθνώς και κατέγραψαν έσοδα πάνω από 6,5 δισ. δολ. το 2013.

Από την Ελλάδα στο δίκτυο έχουν ενταχθεί ήδη οι εταιρείες Daily Secret, Hellas Direct, Obrela Security Industries, Out There Media, Papadimitriou, Fereikos-Helix, HotelBrain και Insurance Market. Το επόμενο πάνελ επιλογής με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Οκτώβριο.