ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (01/03/16)

Σύντομα (01/03/16)

Η Printec αναβαθμίζει τη λύση διαχείρισης στόλου της ΕΛΙΝ

Η Printec ανακοίνωσε ότι η ΕΛΙΝ (ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.), μία από τις δυναμικότερες εταιρείες καυσίμων στην Ελλάδα, αναβάθμισε το σύστημα διαχείρισης καρτών στόλου της Printec (Watch4FMS) σε online, προκειμένου να επιτύχει βέλτιστη διαχείριση του στόλου των οχημάτων των πελατών της, βελτιώνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Συγκεκριμένα, η Printec A.E. ανέλαβε να αναβαθμίσει την ήδη υπάρχουσα λύση διαχείρισης καρτών στόλου, η οποία είχε υλοποιηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, έτσι ώστε να είναι εφικτή η online διασύνδεση των συστημάτων, επιτρέποντας τη βέλτιστη διαχείριση πρατηρίων και τερματικών καρτών, την άμεση έγκριση και εκκαθάριση συναλλαγών, καθώς και τις εξ αποστάσεως αναβαθμίσεις του SW των τερματικών. Παρά το γεγονός ότι το σύστημα λειτουργούσε με επιτυχία για αρκετά χρόνια, η ανανέωση κρίθηκε απαραίτητη καθώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η αυξημένη χρήση καρτών από τους πελάτες της ΕΛΙΝ, ως αποτέλεσμα της τρέχουσας κατάστασης στην ελληνική αγορά.

Στα 2 δισ. η αναδιάρθρωση των χρεών των ξενοδοχείων

Το μεγαλύτερο τμήμα του χρέους του ξενοδοχειακού κλάδου (4 δισ. ευρώ από τα 5,8 δισ. ευρώ) στις τράπεζες είναι συγκεντρωμένο στις ομάδες Zombie Grey, όπου και υπάρχουν θέματα εξυπηρέτησης δανείων, αναφέρει η νέα μελέτη της PwC Eλλάδας με θέμα «Επενδυτικές στρατηγικές για τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα». Για την αναχρηματοδότηση του χρέους σε έναν εύλογο ορίζοντα σημειώνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν περίπου 2 δισ. ευρώ. Η εξαγορά ξενοδοχείων Zombie προσθέτει ότι είναι στρατηγική αμφισβητούμενης αξίας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η κατακερματισμένη δομή του τουριστικού κλάδου, το μικρό μέγεθος των ξενοδοχείων μαζί με τη μέτρια σχετικά ανταγωνιστικότητα και τα περιορισμένα οικονομικά μεγέθη δεν διευκολύνουν τις συναλλαγές μεγάλης κλίμακας. Στην τρέχουσα περίοδο υπάρχουν τουλάχιστον 225 ξενοδοχεία σε προσφορά με ζητούμενες τιμές υψηλότερες της εκτιμώμενης αξίας τους. Σχολιάζοντας σχετικά, ο εντεταλμένος σύμβουλος της PwC Κώστας Μητρόπουλος ανέφερε ότι «η αγορά εξαγορών και συγχωνεύσεων ξενοδοχειακών εταιρειών στην Ελλάδα είναι σχεδόν εν υπνώσει».

Σαράντα φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φιλοξένησε ο Δήμος Θήρας, οι οποίοι συμμετείχαν σε workshop με θέμα «Ο Le Corbusier και η μοντέρνα Σαντορίνη». To workshop πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρώτης επίσκεψης των φοιτητών τον Οκτώβριο για την καταγραφή του αρχιτεκτονικού πλούτου της παραδοσιακής θηραϊκής αρχιτεκτονικής στους οικισμούς Οία, Φοινικιά, Φηρά, Πύργο και Εμπορειό. Το υλικό από την εργασία των φοιτητών θα εκτεθεί σε Αθήνα, Σαντορίνη και Χανιά. Σύμφωνα με τον δήμο, στόχος είναι να αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου του νησιού καθώς και να ενισχύσει την εκπαιδευτική διάσταση του προγράμματος «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο».

Αύξηση τζίρου στο site Small Luxury Hotels

Αύξηση κατά 3% παρουσίασε το 2015 η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του διεθνούς πολυτελούς δικτύου μικρών, πολυτελών και ανεξάρτητων ξενοδοχείων Small Luxury Hotels of the World. Συνολικά, οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα ξεπέρασαν τα 4,4 εκατ. Επιπλέον ο τζίρος του δικτύου –σε ευρώ– αυξήθηκε κατά 10%, με το 63% αυτού να προκύπτει από τα πολυτελή ξενοδοχεία-μέλη στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου. Τη περυσινή χρονιά το διεθνές δίκτυο είχε ως μέλη 526 ξενοδοχεία. Στην Ελλάδα διαθέτει 43 ξενοδοχεία-μέλη. Για το 2016 προγραμματίζεται η προσθήκη ξενοδοχείων σε νέους προορισμούς όπως η Μοζαμβίκη, το Βιετνάμ και η Ανγκουίλα.

Οριακή αύξηση εσόδων το 2015 για την Entersoft

Στο ύψος των 960.000 ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της εισηγμένης Entersoft το 2015, έναντι 1,54 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2014. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για την παρελθούσα χρήση διαμορφώθηκε στα 9,53 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας οριακή αύξηση έναντι του 2014. Σύμφωνα με την εταιρεία, αν και το 2015 σημαδεύτηκε από συγκράτηση επενδύσεων, εξαιτίας του ρευστού περιβάλλοντος, η Entersoft κατάφερε να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις. Για τη μητρική ενδεικτικά αναφέρεται η προγραμματική συμφωνία με όλο τον όμιλο Hondos. Από τις θυγατρικές, η Retail Link συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία με αύξηση σε έσοδα και κέρδη. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν ανοδική πορεία, ενώ για πρώτη χρονιά συνέβαλε ουσιαστικά και η θυγατρική στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Υπενθυμίζουμε ότι η Entersoft διαπραγματεύεται στην εναλλακτική αγορά.