ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το νέο δ.σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις

Το νέο δ.σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, που ορίστηκε χθες από τη γενική συνέλευση και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Μεταξύ αυτών, το θέμα της ανάληψης του χαρτοφυλακίου ζωής της ασφαλιστικής εταιρείας International Life, στην οποία η ΤτΕ έχει ορίσει διαχειριστή – επόπτη, αλλά και η προοπτική πώλησης της εταιρείας με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας μέσα από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Οι διοικητικές αλλαγές αφορούν στη θέση του προέδρου, στην οποία τοποθετήθηκε ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής, αντικαθιστώντας τον κ. Δημήτρη Δημόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «θα επικεντρωθεί στα καθήκοντά του στην Εθνική Τράπεζα», στην οποία κατέχει θέση αναπληρωτού διευθύνοντος συμβούλου. Στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου τοποθετείται ο μέχρι χθες γενικός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής, Σταύρος Κωνσταντάς, ο οποίος θα ασκεί προσωρινά και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, αντικαθιστώντας τον μέχρι χθες διευθύνοντα σύμβουλο Σπύρο Μαυρόγαλο αλλά και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Φάνη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρδελής ήταν ήδη ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από το 2010, ενώ ο ο κ. Παύλος Μυλωνάς παραμένει στη θέση του πρώτου αντιπροέδρου, ως μη εκτελεστικό μέλος. Δεύτερος αντιπρόεδρος (μη εκτελεστικό μέλος) τοποθετήθηκε ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι κ. Π. Γεωργίου, Αλ. Κατσιώτης, Ν. Μήλιος, Τηλ. Παλαιολόγος και Μιλ. Σταθόπουλος.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Δευτέρα. Κρίσιμο θέμα για τη νέα διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η απόφαση για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της International Life, μετά τη θετική εισήγηση που έκανε η εκτελεστική επιτροπή της τράπεζας, ενώ η βασικότερη πρόκληση για τη νέα διοίκηση είναι η προοπτική πώληση της εταιρείας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας μέσα από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Η πώληση του 75% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη χώρα προβλέπεται να γίνει έως τα τέλη του 2016, με καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής έως τον Ιούνιο του 2017, ενώ στο σχέδιο που έχει υποβληθεί, ο όμιλος αφήνει ανοιχτό το θέμα να διατηρήσει το 25% της εταιρείας εάν το ζητήσει ο αγοραστής.