ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (04/03/16)

Σύντομα (04/03/16)

Κοινό δίκτυο POS θα έχουν Αττικής και Συνεταιριστικές

Η Attica Bank και οι Συνεταιριστικές Τράπεζες ενώνουν τις δυνάμεις τους και προωθούν στην αγορά νέα προϊόντα προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εμπόρων και της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται η συνεργασία της Attica Bank με την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος στον τομέα της λειτουργίας κοινού δικτύου POS για τις εμπορικές επιχειρήσεις όλης της χώρας. Η κίνηση αυτή συμπληρώνει την ήδη υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ της Attica Bank και των εννέα Συνεταιριστικών Τραπεζών στον τομέα της λειτουργίας κοινού δικτύου ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) πανελλαδικά, στοχεύοντας στην παροχή προηγμένων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, μέσα από ένα κοινό, εκτεταμένο και διαρκώς διερευνώμενο δίκτυο εξυπηρέτησης. Οι πελάτες της Attica Bank μπορούν μέσω των συνεργασιών της με τις Συνεταιριστικές Τράπεζες να εξυπηρετούνται χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση σε 200 περίπου ATM σε όλη τη χώρα.

Επικύρωσε το Πρωτοδικείο τη συμφωνία εξυγίανσης της Δίας

Τον δρόμο για την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες από τη Σελόντα ανοίγει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της πρώτης. Πρόκειται για απόφαση που έρχεται 10 ολόκληρους μήνες μετά την κατάθεσή της στο αρμόδιο δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 30/4/2015, προβλέπει τη μεταβίβαση του συνόλου του ενεργητικού της Δίας, ύψους 69,28 εκατ. ευρώ, ως εισφορά σε είδος στη Σελόντα, καθώς και τμήματος του παθητικού της, ύψους 29,59 εκατ. ευρώ, και σε επίπεδο ομίλου παθητικό ποσού 48 εκατ. ευρώ. Προβλέπει ακόμη ότι το 81,95% του συνόλου των υποχρεώσεων της Δίας, το οποίο δεν θα μεταβιβαστεί στη Σελόντα, θα καλυφθεί με την απόκτηση από τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της εταιρείας μετοχών της Σελόντα, τις οποίες θα αποκτήσει η Δίας κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα. Για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η Σελόντα θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 12,4 εκατ. ευρώ.

Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Αεροδρομίου Βόλου επιχειρούν να συστήσουν τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κεντρικής Ελλάδος. Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποί τους διαπιστώθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός οργανισμού που θα στηρίξει την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, τόσο για τον τουρισμό όσο και για τη μετακίνηση των πολιτών και αργότερα των εμπορευμάτων. Την παρουσίαση του σχεδίου για τη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας του οργανισμού έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. Η περιοχή αλληλεπίδρασης του αεροδρομίου με την τουριστική ανάπτυξη καλύπτει όλη τη Θεσσαλία, τη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία την Εύβοια και την Πιερία.

Δεν θα επιβληθεί φόρος πολυτελείας

Στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής δεν θα επιβληθεί φόρος πολυτελείας, διευκρίνισε χθες ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων. Αναφερόμενος σε σχετικό άρθρο του σχεδίου νόμου –που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από φορείς του κλάδου στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου πολυτελείας για τα επαγγελματικά σκάφη– είπε ότι πρόκειται για νομοτεχνική βελτίωση. Η αναφορά του αναπλ. υπουργού καθησύχασε τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

Στις 9 Μαρτίου το φόρουμ της ψηφιακής οικονομίας

Mε τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του τόπου θα πραγματοποιηθεί το φόρουμ της ψηφιακής οικονομίας (Digital Economy Forum 2016), που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου και ομιλητές θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Μεταξύ των ομιλητών του DEF 2016 περιλαμβάνονται ο υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, o υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης, η αναπλ. υπoυργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου, ο υφ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλ. Χαρίτσης, η υφ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θ. Τζάκρη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης, κ.ά. Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές ενότητες: ψηφιακή ανάπτυξη, καινοτομία και χρηματοδοτικά εργαλεία, ψηφιακή πολιτεία, αναδεικνύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες και ψηφιακό επιχειρείν.