ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (08/03/16)

Σύντομα (08/03/16)

«Ο ΟΠΑΠ είναι εδώ για να στηρίζει τα παιδιά»

Με τη συμμετοχή 880 παιδιών από 13 ακαδημίες ποδοσφαίρου και 1.400 γονέων και συνοδών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου η τρίτη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, απευθύνοντας χαιρετισμό, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ σήμερα, είναι επιτυχία. Ο ΟΠΑΠ είναι εδώ για να στηρίζει τα παιδιά. Σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό είναι το όραμά μας». Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, διοργανώνει φέτος 10 μεγάλες γιορτές του αθλητισμού ανά την Ελλάδα. Ολες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Στο Φεστιβάλ της Αθήνας συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα, με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά.

H Cavino στην ηλεκτρονική τιμολόγηση της Retail@Link

Η Cavino υλοποίησε λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Retail@Link (μέλος του ομίλου Entersoft), με στόχο την αυτοματοποίηση της αποστολής και καταχώρισης ηλεκτρονικών παραστατικών στο πελατολόγιό της. Η εταιρεία συνδέθηκε στο ευρύ και διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο e-Invoicing της Retail@Link, με στόχο την αυτοματοποιημένη καταχώριση και αρχειοθέτηση των παραστατικών της απευθείας στο ERP των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που εξυπηρετεί, χωρίς καθυστερήσεις, λάθη ή χειροκίνητες διαδικασίες. Συγκεκριμένα εφάρμοσε τη λύση R@L e-Invoicing EDI, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης χωρίς απαιτήσεις προσαρμογής στα υπάρχοντα συστήματα και τις υποδομές του οργανισμού και με δυνατότητες διαρκούς επέκτασης στο πελατολόγιό της χωρίς επιπλέον κόστος. H Cavino με έδρα το Αίγιο, είναι ο εθνικός ηγέτης στην αγορά του κρασιού με μοναδική εμπειρία στην παραγωγή, εμφιάλωση και εξαγωγή κορυφαίων προϊόντων οίνου και ελληνικού ούζου από το 1958. Η εταιρεία παράγει περισσότερα από 8,5 εκατ. μπουκάλια κρασιού και 6,5 εκατ. μπουκάλια ούζου ετησίως, σημειώνοντας λαμπρή πορεία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό, με τις πωλήσεις της να ακολουθούν συνεχόμενα ανοδική πορεία και αλματώδη ανάπτυξη από το 2009.

Αγοραστές μετοχών ήταν οι ξένοι επενδυτές τον φετινό Φεβρουάριο στο Χρηματιστήριο, σε αντίθεση με τους εγχώριους επενδυτές, που ήταν πωλητές. Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς ανέρχεται σε 62,3% έναντι 61,8% στο τέλος του Ιανουαρίου. Ο αριθμός των ενεργών μερίδων για τον μήνα Φεβρουάριο ανήλθε στις 21.159 έναντι 17.556 κατά τον προηγούμενο μήνα (τον Φεβρουάριο του 2015 ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 38.527). Τον Φεβρουάριο 2016 δημιουργήθηκαν 978 νέες μερίδες επενδυτών έναντι 708 νέων μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. στο τέλος του Φεβρουαρίου υπολογίστηκε στα 31,15 δισ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Ιανουαρίου, που ήταν 34,08 δισ., σημειώθηκε μείωση 8,6%.

Πλαστικά Θράκης: Σε εκκαθάριση θυγατρική

Tα «Πλαστικά Θράκης» με χθεσινή ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο γνωστοποίησαν ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δομής του ομίλου και για λειτουργικούς κυρίως λόγους, αποφάσισαν τη λύση και θέση σε εκκαθάριση της κατά 100% θυγατρικής της με την επωνυμία «MarzenaLtd», η οποία εδρεύει στη Λευκωσία της Κύπρου και έχει μετοχικό κεφάλαιο 66.000 ευρώ. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, «η λύση της ως άνω εταιρείας δεν θα έχει οποιαδήποτε σημαντική επίδραση στα οικονομικά μεγέθη (κύκλος εργασιών, απασχολούμενο προσωπικό, ίδια κεφάλαια, κερδοφορία) της μητρικής εταιρείας και του ομίλου».

Επιτρέπονται οι μεταφορές κεφαλαίων για εισφορές σε ΤΕΑ

Με αφορμή σχετικό ερώτημα εταιρείας διαχείρισης χαρτοφυλακίου Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει ότι επιτρέπονται οι μεταφορές κεφαλαίων εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να επενδυθούν σε εισφορές σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) όπως ισχύει, σύμφωνα με την υφιστάμενη στις 28 Ιουνίου 2015 επενδυτική πολιτική τους. Η ανωτέρω διάταξη δεν περιλαμβάνει περιορισμούς ως προς τον τρόπο διαχείρισης των εισφορών των ΤΕΑ και κατά συνέπεια ισχύει ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο τα ΤΕΑ επενδύουν τις εισφορές τους. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω διάταξη ισχύει αποκλειστικά για τις ανάγκες επένδυσης των εισφορών των ΤΕΑ και δεν καταλαμβάνει τυχόν άλλα κεφάλαια που προέρχονται από άλλες πηγές.