ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ετος υψηλών επιδόσεων το 2015 για τη Sunlight

Ετος υψηλών επιδόσεων το 2015 για τη Sunlight

Με εντυπωσιακή αύξηση μεγεθών έκλεισε το 2015 για τη Συστήματα Sunlight, μέλος του ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία. Η σταθερά επιτυχής πορεία αποτυπώνεται στην αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παράλληλα με την εντυπωσιακή ανάπτυξη παραγωγής και την περαιτέρω ενδυνάμωση του εξαγωγικού προφίλ της. Θεαματικά αποτελέσματα παρουσίασε και η Sunlight Recycling με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ανακύκλωσης μολύβδου.

Ειδικότερα, κατά το 2015, η Συστήματα Sunlight πέτυχε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 14%, σημειώνοντας πωλήσεις που αντιστοιχούν σε 136,6 εκατ. ευρώ έναντι 119,6 εκατ. ευρώ το 2014. Αντίστοιχα σημαντική ήταν και η ανάπτυξη των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), η οποία αντιστοιχεί σε 31% και 13,4 εκατ. ευρώ έναντι 10,2 εκατ. ευρώ το 2014. Ενισχύοντας το αμιγώς εξαγωγικό της προφίλ, το 2015 αποτέλεσε μία πολύ δυναμική χρονιά για τις βιομηχανικές μπαταρίες, με το 92% του τζίρου να αφορά σε εξαγωγές σε 100 χώρες, με περαιτέρω επέκταση των πωλήσεων σε Ασία και Αφρική.

Ετος ρεκόρ αποτέλεσε το 2015 και σε επίπεδο παραγωγής, η οποία αυξήθηκε κατά 29% σε σχέση με το 2014, καθιστώντας τη Sunlight το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη. Την αύξηση της παραγωγής ακολούθησε και η στελέχωση της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας σήμερα τους 620 εργαζόμενους έναντι 413 το 2013.

Εφαλτήριο για την επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων και τη συνολικά ανοδική πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, αποτελεί η σταθερή προσήλωση στον τομέα της βιομηχανικής μπαταρίας, παράλληλα με τη βαρύτητα στην πελατοκεντρική προσέγγιση. Το 2015 αποτελεί την καλύτερη μέχρι τώρα χρονιά της εταιρείας σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη καινοτομίας, την ισχυροποίηση της θέσης της στις διεθνείς αγορές και την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2015, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sunlight κ. Β. Μπίλλης σημείωσε: «Το 2015 αποτέλεσε ένα ακόμη έτος δυναμικής ανοδικής πορείας, η οποία αποτυπώνεται στην αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών και τη διεύρυνση των εξαγωγών μας μέσα από τη δραστηριότητά μας σε 100 χώρες και τη συνεργασία με 500 διεθνείς πελάτες. Με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τις μπαταρίες έλξης, οι πωλήσεις των οποίων ξεπέρασαν τα 90 εκατ. ευρώ, συνεχίζουμε την ισχυρή μας πορεία και το 2016».