ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (09/03/16)

Σύντομα (09/03/16)

«Super Dual Band» από Cosmote και Huawei

Η Cosmote και η Huawei ολοκλήρωσαν με επιτυχία το «Super Dual Band», πιλοτικό έργο πρωτοποριακής μικροκυματικής τεχνολογίας, για υπερυψηλές ταχύτητες στο δίκτυο μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας. Η πολυετής πείρα και εξειδίκευση της Cosmote στην ανάπτυξη ασύρματων δικτύων έχει αποδείξει πως οι εφαρμογές κινητής ευρυζωνικότητας αυξάνουν εκθετικά την ανάγκη για διεύρυνση της χωρητικότητας στο δίκτυο μετάδοσης. Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών για διακίνηση περισσότερων δεδομένων γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά, μέσω κινητών δικτύων, επιτάσσει τη διαρκή ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για τη βελτίωσή τους. Η λύση «Super Dual Band» συνδυάζει τα οφέλη μετάδοσης δεδομένων σε μεγάλη απόσταση μέσα από παραδοσιακές συχνότητες με τη μεγάλη χωρητικότητα της συχνότητας E-Band, διασφαλίζοντας αποτελεσματική μετάδοση πολλών Gigabyte σε αποστάσεις που ξεπερνούν και τα 7 χιλιόμετρα.

Εκδήλωση για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος

Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics διοργανώνει σήμερα εκδήλωση για «το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» (Μέγαρο Θ. Καρατζά, Αιόλου 82-84, στις 6 το απόγευμα). Θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Ομιλητές θα είναι οι: Γιώργος Κάτσικας (UBS), Ιωσήφ Κιουρούκογλου (ΒofA-ML), Κωνσταντίνος Κοντομηνάς (Nomura), Αρης Ξενόφος (διευθύνων σύμβουλος ΤΧΣ και απόφοιτος LSE), Γεώργιος Τριανταφύλλου (Goldman Sachs), Reza Moghadam (Morgan Stanley, απόφοιτη LSE), Alex Pretzner (Citi). Καλωσορίζει η κυρία Μαρία Ξυτάκη, πρόεδρος του ελληνικού συλλόγου αποφοίτων LSE. Εναρκτήρια ομιλία από τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ Σία Κοσιώνη. Συντονιστής, ο δημοσιογράφος Νίκος Χρυσολωράς (Greece & Cyprus Bureau Chief, Bloomberg), απόφοιτος επίσης του LSE. Θα ακολουθήσει ενότητα για ερωτήσεις και συζήτηση.

Eπένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει η εισηγμένη Πλαστικά Θράκης. Πρόκειται για την εγκατάσταση του λογισμικού συστήματος SAP ERP σε όλες τις θυγατρικές του ομίλου, με στόχο τη βελτίωση της αυτοματοποίησης των διαδικασιών οικονομικής ενοποίησης, διεθνών προτύπων χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και προϋπολογισμού, καθώς και την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη παρακολούθηση και αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει από τις θυγατρικές οι οποίες είναι εγκαταστημένες στις ΗΠΑ, στα τέλη Μαρτίου, και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί για όλες τις εταιρείες του ομίλου στα τέλη του 2019. O όμιλος εξακολουθεί να ωφελείται από την πτώση της τιμής του πετρελαίου (πρώτη ύλη) και από την ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου (κόστος παραγωγής σε δολ.).

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της «Τηλέτυπος»

Ανεστάλη χθες προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της «Τηλέτυπος», ύστερα από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι μετοχές θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για: α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία, δοθέντος ότι την 29η Φεβρουαρίου 2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, και γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

H Avocarrot εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Endeavor

Αλλη μια ελληνική εταιρεία, η Avocarrot, εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο της Endeavor (μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας), στο 63ο διεθνές πάνελ επιλογής (ISP) που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από την 1η έως τις 3 Μαρτίου. Η Avocarrot έχει ιδρυθεί από τον Κωνσταντίνο Χρήστου και τον Γιώργο Μακκούλη, δραστηριοποιείται στον κλάδο του mobile advetrtising και έχει έδρα στην Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία διαχειρίζεται πάνω από 4 δισ. mobile ad impressions μηνιαίως και συνεργάζεται με 2.500 εφαρμογές. Εχει λάβει χρηματοδότηση 2 εκατ. δολαρίων από επενδυτές στην Ελλάδα και διεθνώς, έχει αναδειχθεί μεταξύ των 8 καλύτερων εταιρειών εκτός ΗΠΑ από την Google for Entrepreneurs και ψηφίστηκε «Next Big Thing» στο συνέδριο «Αd:Τech» το 2013. Στο τελευταίο ISP της Endeavor αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 36 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 35 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 24 επιχειρήσεις από 16 χώρες.