ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ΕΛΠΕ επισκέφθηκαν 28 ξένοι οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι

Τα ΕΛΠΕ επισκέφθηκαν 28 ξένοι οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι

Tα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι επισκέφθηκε προχθές αντιπροσωπεία από το Club των οικονομικών και εμπορικών ακολούθων ξένων κρατών στην Ελλάδα (ECDC). Τη σχετική πρωτοβουλία πήρε η Ισπανία, η οποία έχει και την προεδρία τού εν λόγω Club. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, αλλά και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση του ομίλου για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς του, φαίνεται ότι κέντρισαν το ενδιαφέρον των οικονομικών διπλωματών που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για τις εταιρείες των χωρών που εκπροσωπούν. Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης, υποδέχτηκε συνολικά 28 οικονομικούς και εμπορικούς διπλωμάτες απ’ όλο τον κόσμο, τους οποίους συνόδεψε η κ. Βάσω Κύρκου ως υπεύθυνη του διπλωματικού και τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες, τα οικονομικά αποτελέσματα και την πορεία του ομίλου, αλλά και για τη συμφωνία που υπέγραψε προσφάτως με το Ιράν για προμήθεια αργού. Σκιαγραφώντας την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία, ο κ. Στεργιούλης επισήμανε ότι απαιτούνται φρέσκες ιδέες και γρήγορες κινήσεις, αλλά πάντοτε με την απαιτούμενη προσοχή σε ό,τι συμβαίνει τριγύρω μας, στη διεθνή σκηνή και ιδιαίτερα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Η διάρκειας δύο ωρών παρουσίαση, στην οποία μίλησαν ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Γιώργος Αλεξόπουλος, ο διευθυντής Σχέσεων με Επενδυτές Βασίλης Τσάιτας, καθώς και ο ανώτερος διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων και Συμμετοχών, Διομήδης Σταμούλης, αποτιμήθηκε ως ιδιαίτερα θετική από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο αυτή την περίοδο «ξεσκονίζει» κάθε δυνατότητα συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όπου μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες τόσο στις προμήθειες αργού όσο και στην εξαγωγή προϊόντων. Επαφές γίνονται τόσο με την Αίγυπτο και το Ιράκ, αλλά και τη Ρωσία, ενώ στο πλάνο της διοίκησης των ΕΛΠΕ βρίσκεται και η Λιβύη μόλις ανοίξει η αγορά, όπως επίσης και το Κουρδιστάν.

Πρωταρχικός στόχος των ΕΛΠΕ στις επαφές με τις παραπάνω χώρες είναι η απευθείας προμήθεια αργού, ωστόσο εξετάζεται κάθε δυνατή συνεργασία που μπορεί να ενισχύσει την εξωστρέφεια του ομίλου και τη θέση του στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στο πλαίσιο αυτό, επαφές γίνονται και με traders και σύμφωνα με πληροφορίες εντός των πυλών βρίσκονται συμφωνίες με δύο από τους μεγαλύτερους της αγοράς, και συγκεκριμένα Vitol και Glencore. Οι συμφωνίες, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αφορούν την πώληση βενζινών από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ, τα οποία εξάγουν σήμερα το 50% της παραγωγής τους.