ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αλλαξε η διοίκηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά και τη δημοσιοποίηση στο ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης διορισμού του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαρτίζεται από τους κ. Θεοχάρη Παναγιώτη ως πρόεδρο του δ.σ., Τσαλίδη Φίλιππο, ως διευθύνοντα σύμβουλο και τους κ. Ευάγγελο Παναγιωτουνάκο, Λιαροκάπη Βελισσάριο, Θεοφανίδου Κωνσταντίνα και Παπαγεωργαντά Γεώργιο ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Συμβολική κατάληψη

Στο μεταξύ χθες, σε συμβολική ολιγόωρη κατάληψη του μεγάρου ΟΣΕ στο κέντρο της Αθήνας (Καρόλου 1-3) προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κατά της ιδιωτικοποίησης τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και της ΕΕΣΣΤΥ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Κατάθεση προσφορών

Υπενθυμίζεται ότι η 21η Μαρτίου 2016 έχει οριστεί ως η ημερομηνία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι, εν όψει της κατάθεσης των προσφορών σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και του ασφαλιστικού, αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΣ εξέφραζαν την εκτίμηση ότι οι αντιδράσεις τους πιθανώς θα λάβουν τη μορφή τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας μέσα στον μήνα.