ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύντομα (11/03/16)

Σύντομα (11/03/16)

3,9 εκατ. σε κέρδη μοίρασε το Σκρατς σε μία εβδομάδα

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το Σκρατς. Από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου μοιράστηκαν στους νικητές 3,9 εκατομμύρια ευρώ. Το Σκρατς κερδίζει συνεχώς νέους φίλους, καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή. Η γκάμα παιχνιδιών του Σκρατς διευρύνεται και περιλαμβάνει πλέον το νέο παιχνίδι «10 το Καλό». Ο παίκτης με 2 ευρώ μπορεί να κερδίσει μέχρι και 100.000 ευρώ. Ηδη στις δύο πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, το νέο παιχνίδι έχει αναδείξει 26.400 νικητές. Τα παιχνίδια Σκρατς διατίθενται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και περίπτερα.

Η THI στηρίζει τη συμμετοχή 21 startups σε διεθνές συνέδριο

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ), σε συνεργασία με την εταιρεία International Accelerator και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα στηρίξουν ενεργά την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ South by Southwest® Interactive Festival (SXSW®), για τρίτη συνεχή χρονιά. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Οστιν του Τέξας από σήμερα έως τις 15 Μαρτίου. Η συμμετοχή απαρτίζεται από Ελληνες επιχειρηματίες που εκπροσωπούν δυναμικές και πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) από την Ελλάδα, και οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του SXSW®, 21 νεοφυείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα θα λάβουν άμεση υποστήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία, ενώ επιπλέον 8 ελληνικές επιχειρήσεις θα υποστηριχθούν από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση αποτελείται από εξωστρεφείς επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην υψηλή τεχνολογία και στην καινοτομία. Η αποτελεσματική σύνδεση μεταξύ νέων επιχειρηματιών και εν δυνάμει επενδυτών που επιτυγχάνεται μέσω του SXSW® επιβεβαιώνει την πεποίθηση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, σύμφωνα με την οποία η προώθηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί το κλειδί για την εδραίωση μιας νέας γενιάς δημιουργικών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Στις 2 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει για τη φετινή σεζόν το ξενοδοχείο Grace Santorini στη Σαντορίνη και θα παραμείνει ανοιχτό έως την 1η Νοεμβρίου. Η πολυτελής μονάδα του διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου Grace Hotels θα λειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένη, ενώ έχει προβλεφθεί η παροχή και νέων υπηρεσιών. Επιπλέον, από το 2017 θα είναι διαθέσιμες δύο νέες σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, καθώς και ένα νέο πακέτο υπηρεσιών σπα και θεραπειών ευεξίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Τα Grace Hotels είναι μέλος του Libra Group, ενός διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη. Ο ξενοδοχειακός όμιλος, πέραν της χώρας μας, έχει παρουσία στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή και στον Παναμά, ενώ σχεδιάζει την περαιτέρω επέκτασή του εντός και εκτός Ελλάδας.

Νέος country manager της UPS για την Ελλάδα

Η UPS ανακοίνωσε τον διορισμό του Τζιμ Κάρνεϊ στη θέση του country manager για την UPS Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας. Στον νέο του ρόλο, ο Κάρνεϊ, βετεράνος της UPS με πολύχρονη προϋπηρεσία, θα είναι υπεύθυνος για περίπου 650 υπαλλήλους, καθώς και για τη λειτουργία, την επιχειρησιακή ανάπτυξη και τη στρατηγική της UPS και στις τρεις χώρες. Αντικαθιστά τον Τιμ Χέλσεν, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του country manager για την UPS Ολλανδίας. «Ο πλούτος γνώσεων και εμπειρίας του Κάρνεϊ τον καθιστούν άρτια εξοπλισμένο για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στις τρεις χώρες», δήλωσε ο Ντάνιελ Καρέρα, πρόεδρος της UPS Ανατολικής Ευρώπης.

Εγκρίθηκε η εξαγορά «Κανάκη» από τον ΑΒ Βασιλόπουλο

Το «πράσινο φως» στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Υπεραγορά Γ. Κανάκη από τον ΑΒ Βασιλόπουλο έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η ανεξάρτητη αρχή με ομόφωνη απόφασή της έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση που αναφέρεται στον τομέα λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ και στον εφοδιασμό ειδών σούπερ μάρκετ δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές τις οποίες αφορά. Η αλυσίδα Υπεραγορά Γ. Κανάκη δραστηριοποιείται στη Σαλαμίνα με έξι καταστήματα. Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της, η Υπεραγορά Γ. Κανάκη έκλεισε το 2014 με κύκλο εργασιών 29 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,47 εκατ. ευρώ. Στις 31/12/2014 οι συνολικές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 6,4 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει υποχρεώσεις προς τράπεζες, αλλά κυρίως προς προμηθευτές.